Per Žemės valandą šviesos ges prekybos centruose, kavinėse, bankuose  (0)

Likus mažiau nei savaitei iki Žemės valandos apie savo apsisprendimą valandai išjungti šviesas praneša vis daugiau verslo organizacijų Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemės valandos idėjai neliko abejingi ir nebūtinus elektros šaltinius vienai valandai išjungs Vilniaus prekybos centras „Ozas“, bankas „Swedbank“, picerijų tinklas „Čili“, Druskininkų vandens parkas ir daugelis kitų.

„Rūpintis aplinka – tai ne kalbėti, o daryti. Esu įsitikinusi, kad sumaniai veikdamas kiekvienas verslas gali atrasti erdvės taupiau vartoti žemės išteklius,“ – būtinybę rūpintis aplinka ne tik tą vieną valandą pabrėžė Vilniaus prekybos centro „Ozas“ vadovė Inga Navickaitė.

Vienai valandai išjungti šviesas savo narius ragina ir Žemės valandos iniciatyvą palaikanti Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija. „Tik bendras mūsų visų veiksmas gali išjudinti pokyčius tokiame lygmenyje, kuris reikalingas šiandienos aplinkosaugos problemoms spręsti. Kviečiame visus Lietuvos verslininkus pasinaudoti proga per Žemės valandą parodyti savo įsipareigojimą aplinką saugoti kasdienėje savo veikloje,“ - sakė Žemės valandos koordinatorius Lietuvoje Raimundas Daubaras.

Kovos 26 d. 20:30 val. vietos laiku Žemės valandoje dalyvaus jau 131 valstybė visoje planetoje. 60 minučių be šviesos – tai žmonijos vienybės ir geros valios simbolis, kviečiantis susimąstyti, ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti, kad sumažintume pragaištingus žmogaus veiklos padarinius gamtai. Iniciatyvą „Žemės valanda“ vykdo WWF („World Wide Fund of Nature“) ir dabar ji vadinama didžiausiu pasauliniu savanorišku žmonijos aktu. Daugiau informacijos – www.zemesvalanda.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: