Darbo drabužio konkurso nugalėtojui – 3000 Lt prizas  (0)

Šiandien baigėsi beveik 4 mėnesius trukęs darbo drabužio dizaino konkursas, kurį organizavo tarptautinė siuntų gabenimo bendrovė „Lex system“. Kurti uniformas kurjeriams buvo kviečiami dizainą studijuojantys Lietuvos studentai. Pirmąją vietą ir 3 000 Lt prizą laimėjo Vilniaus dailės akademijos 4 kurso studentė Giedrė Anužytė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

II vieta ir 1 000 Lt prizas atiteko Vilniaus dailės akademijos magistrantei Erikai Vizgirdaitei. III vietą užėmė jauniausias konkurso dalyvis – Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos 11 klasės mokinys Dastinas Steponėnas, kuriam įteiktas 500 Lt čekis. Visi konkurso finalo dalyviai apdovanoti „Lex system“ atminimo dovanomis. Konkurso nugalėtoja Giedrė Anužytė sako, kad pamačiusi kitų jaunųjų dizainerių darbų pristatymus jautė didelę konkurenciją ir pirmosios vietos laimėti nesitikėjo. „Visi dalyviai pristatė labai skirtingus, tačiau įdomius ir originalius darbus. Stebėdami kitų idėjas ir sprendimus įgijome patirties, konkurso vertinimo komisija pateikė vertingų pastabų, todėl galėjome pasimokyti iš savo ir iš kitų dalyvių klaidų. Pamačiau savo silpnąsias vietas, o tai padeda tobulėti“, – sako jaunoji dizainerė. G. Anužytė prasitarė, kad ateityje norėtų būti sportinių rūbų dizainere. Laimėtą 3 000 Lt prizą Vilniaus dailės akademijos studentė ketina skirti baigiamajam studijų darbui – rūbų kolekcijai sukurti. Taip pat planuoja įsigyti būtinų darbo priemonių. Dizaino konkursas vyko dviem etapais. Į pirmąjį būsimieji drabužių dizaineriai turėjo atsiųsti kurjerių darbo uniformos žiemai ir vasarai eskizus. Iš jų į finalą buvo atrinkti šeši labiausiai konkurso reikalavimus atitikę darbai. Jų autoriai susirungė konkurso finale Vilniaus dizaino kolegijoje. Jaunieji talentai komisijai pristatė kurjerio darbo drabužio viziją: eskizus, techninius brėžinius bei numatomą komplekto kainą.

Būsimųjų dizainerių kūrybą vertino 5 kompetentingi specialistai: du „Lex system“ bendrovės atstovai, dvi dizaino meno studentus mokančios pedagogės ir darbo drabužius siuvančios įmonės technologas. Komisijos narė Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros dėstytoja prof. Jolanta Talaikytė sako, kad tai puiki įmonės iniciatyva. „Toks konkursas yra sektinas trišalio bendradarbiavimo  – užsakovo, mokslo įstaigų ir darbo drabužius gaminančios bendrovės – pavyzdys. Konkurso dalyviai pateikė originalių idėjų, galėjo pabendrauti su įmonės atstovais, įsiklausyti į jų pageidavimus“, – sako žinoma dizainerė J. Talaikytė.

Pasak „Lex system“ generalinio direktoriaus Andriaus Balkūno, pagrindiniai konkurso tikslai buvo paskatinti jaunimą kurti ir gauti originalių idėjų patogiai kurjerių uniformai gaminti. „Lex system“ planuoja atnaujinti beveik 200 kurjerių darbo drabužius, todėl pagal šio konkurso nugalėtojo darbą tikimasi gaminti naująsias uniformas.

„Lex system“ yra subūrusi jauną, tačiau patyrusį kolektyvą, todėl skatinti jaunimo kūrybiškumą yra vienas iš bendrovės veiklos principų. Užuot samdę profesionalus – patyrusius drabužių dizainerius, nusprendėme kreiptis į naująją mados kūrėjų kartą. Tikimės, kad ši iniciatyva jauniesiems dizaineriams padės žengti pirmuosius praktinius žingsnius pritaikant studijų metu įgytas žinias, siekiant karjeros aukštumų“, – sako A. Balkūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: