Greičiau patekti pas gydytoją padės IBM informacinė sistema  (0)

Informacinių technologijų korporacija IBM įdiegė 22,5 mln. dolerių vertės elektroninę „EChart“ sveikatos apsaugos sistemą Kanados Manitobos provincijoje. Manitobos gyventojai, kurių skaičius prilygsta Vilniui, Kaunui ir Klaipėdai drauge, nuo šiol gaus kokybiškesnes ir pažangesnes medicinos ir aptarnavimo paslaugas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektroninė sistema leis visoms provincijos gydymo įstaigoms bei atskiriems medicinos darbuotojams greitai ir saugiai dalintis informacija apie pacientus.

Manitobos atvejis yra pirmas Kanadoje, kai daugiau kaip 1 mln. pacientų nuolat aptarnaujantis gydymo įstaigų tinklas yra apjungiamas vieninga informacine sistema. Pasitelkus „EChart“,  ligoninių, klinikų, reabilitacijos centrų ir net vaistinių darbuotojams per kelias sekundes bus prieinamos pacientų ligos istorijos, medicininių tyrimų ar paskirtų vaistų informacija. Tikimasi, jog modernizavus sveikatos apsaugos sistemą, sumažės pacientų eiles gydymo įstaigose, o patekti pas reikiamą specialistą gyventojams bus žymiai paprasčiau.

„EChart“ kūrėjų teigimu, sistema visiškai pakeis popierinius pacientų ligos įrašus, o  pagerėjusią  medicinos paslaugų kokybę be išimties pajus visi gyventojai. Be to, teigiama, kad sistema greitai atsipirks ir leis sutaupyti milijonus dolerių ateityje. Pasak Manitobos valdžios atstovų, iki šiol daug pinigų buvo iššvaistoma dėl neteisingai ar per klaidą pakartotinai paskirto gydymo ir medicininių tyrimų.

IBM kartu su Manitobos savivalda provincijos sveikatos apsaugos sistemą taip pat ketina papildyti elektroniniais diagnostinio vaizdo gavimo ir išplėstinės pacientų informacijos moduliais. Tikimasi, kad šis projekto etapas bus pabaigtas iki 2011 metų pabaigos.

IBM teigimu, vis daugiau sveikatos apsaugos įstaigų ir miestų siekia pereiti prie modernių IT sistemų, kurios leidžia teikti gyventojams sumanesnes sveikatos paslaugas, taupyti laiką bei lėšas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: