Lietuvių komandos pateko į „Garage 48” penketuką  (1)

Sekmadienio vėlų vakarą Rygoje baigėse trijų dienų internetiniais tinklalapiais ir mobiliomis aplikacijomis pagrįsto verslo prototipų dirbtuvės „Garage 48”. Iš Lietuvos visos į renginį vykusios penkios komandos pasirodė sėkmingai ir sukūrė savo idėjų prototipus, kuriuos pristatys šį ketvirtadienį Vilniuje vyksiančiame 9 – ajame „BarCamp“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du iš Lietuvos projektų, „Campalyst.com“ ir „Vidling.com“, pateko į pirmąjį penketuką. Prieš metus pirmą kartą įvykęs „Garage 48” šiemet sutraukė šimtą dalyvių su technologinio verslo idėjomis iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Dirbtuvių metu susibūrė ir toliau vystė savo idėjas šešiolika komandų, tarp kurių pateko ir visa Lietuvos delegacija. Pirmąją vietą startup‘ų dirbtuvėse užėmė estų projektas „Planify“, kviečiantis dalintis kelionių planais ir patirtimi su draugais. Antroji vieta atiteko latviams „Memoriam“, kuriantiems internetinę erdvę, kurioje vartotojai galėtų kolekcionuoti savo socialinių tinklų profilius. Trečiąją vietą pelnė Adomo Paltanavičiaus vedama komanda su projektu „Vidling.com“, skirtu žyėti ir dalintis video grojaraščiais. Penktoje vietoje atsidūrė Dalios Lašaitės integruotos statistikos iš „Facebook“ fanų puslapių ir „Google Analytics“ svetainė „Campalyst.com“. „Tai buvo aukštos kokybės renginys su daug pozityvios energijos, idėjų ir bendradarbiavimo. Tokiuose renginiuose verta dalyvauti pirmiausia dėl to, kad sukuriamas skubumo jausmas, viską reikia padaryti per 48 valandas. Tai puiki proga rasti narius savo komandai ir užmegzti kontaktus, kurie gali padėti toliau vystyti idėją ar plėtoti verslą“, - įspūdžiais iš „Garage 48” dalinosi „geogoer.com“ direktorė, dalyvavusi su „Campalyst.com“ projektu, D. Lašaitė.

Sėkmingai savo idėjos prototipą taip pat sukūrė „persiuntimas.lt“ projekto sumanytojai, ketinantys teikti paslaugą, leidžiančią patogiau parsigabenti užsisakytas prekes iš internetinių pasaulinių parduotuvių, kurios nepristatinėja prekių į Lietuvą. „Garage 48” sukurtų prototipų sąraše taip pat atsidūrė lietuvių projektai „369.lt” ir „easyprove.com“.

Lietuvių delegacijos rezultatų ir įspūdžių aptarimas - jau šį ketvirtadienį vyksiančiame devintajame „StartupLABS“ centro organizuojamame „BarCamp“. „Garage48” dalyviai kartu su „GlobalServiceJam” ir „StartupJAM 2” dalyviais kviečiami į savaitgalį vyksiantį trečiąjį „StartupJam“, kur galės toliau intensyviai vystyti pradėtus projektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: