Atpiginę šiltus langus jų gamintojai primena žiemos pamokas  (0)

Viena didžiausių šalies langų gamintoja sostinės UAB „Lanreta“ balandžio mėnesį už standartinių langų kainą siūlo įsigyti langus su šiltesnio bei skaidresnio moderniausio stiklo „Clima Guard 1.0“ paketu. Anot Genadijaus Loskutovo, įmonės direktoriaus, bendros su stiklo paketų gamintojais kampanijos tikslas – skatinanti gyventojus rinktis efektyvesnius ir kokybiškesnius langus, kurie taupo šimtus litų ir šildymo sezonu, ir veikiant kondicionieriams kaitrią vasarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visą balandį šiltesnius bei skaidresnius langus su pasaulyje moderniausiais JAV kompanijos „Guardian“ stiklais „Clima Guard 1.0“ bendrovė parduoda už standartinių langų kainą. Paprastai su tokio stiklo paketais langų kaina yra didesnė apie 10 %.

„ClimaGuard 1.0“ stiklai gerokai laidesni šviesai, vasarą patalpas žymiai geriau saugo nuo saulės kaitros, o žiemą išleidžia mažiau šilumos iš būsto. Stiklo paketai su moderniuoju stiklu turi geresnes savybes ir už iki šiol naudotus saulės kontrolės stiklus: „ClimaGuard 1.0“ įleidžia aštuntadaliu mažiau patalpas įkaitinančių ir daiktus blukinančių ultravioletinių spindulių – tik 37 %, o trijų stiklų paketas net du kartus geriau išsaugo šilumą kambariuose. Tai reiškia, kad toks stiklo paketas atlieka iš karto dvi funkcijas: žymiai mažiau energijos bus naudojama ir patalpoms šildyti, ir vėsinti. Yra ir aplinkosauginis motyvas – stiklo gamintojai „Guardian“ teigia, kad pasirenkantys šį stiklą aktyviai prisideda prie energijos vartojimo mažinimo ir klimato išsaugojimo.

„Akcijos tikslas – tinkamai pasiruošti ir vasarai, ir būsimoms žiemoms, paskatinti gyventojus rinktis kokybiškesnius, patvaresnius bei ilgaamžiškesnius ir lėšas taupančius produktus, kurie realios finansinės naudos teiks ne vienerius metus“, – teigia G. Laskutovas.

Stiklo paketus su „ClimaGuard 1.0“ stiklu langams gamina ir „Lanretai“ tiekia bendrovės „Glastika“ bei „SKP stiklas“, kurios pusę modernios produkcijos eksportuoja, daugiausia į Skandinavijos šalis.

Stiklo paketai su „ClimaGuard 1.0“stiklais gali būti montuojami į visus „Lanretos“ langams gaminti naudojamus plastikinius profilius, tačiau G. Laskutovas rekomenduoja rinktis „Geneo“ profilių sistemą. Šiuos langų profilius sukūrusi Vokietijos įmonė „Rehau“ jų gamybai naudoja ne plastiką, o patentuotą medžiagą iš pluošto junginių „Rau-Fipro“. Analogiška medžiaga dėl tvirtumo savybių naudojama gaminti lėktuvams bei lenktyniniams „Formulė 1“ bolidams.

„Svarbiausia šių langų profilių savybė – jiems sutvirtinti nenaudojama plieno armuotė, kuri langų rėmuose tampa didžiausiu šalčio tiltu, todėl per langus prarandama kur kas mažiau šilumos“, – pasakoja G. Loskutovas. Šie rėmai naudojami ir pačių šilčiausių – pasyvių namų – langams gaminti.

„Lanreta“ 16 m. gamina bei montuoja langus, ji viena iš nedaugelio šalies langų gamintojų susidorojo su krize. Sunkmečio pradžioje, kaip ir dauguma Lietuvos bendrovių, patyrusi nuostolių, 2010 m. bendrovė jau dirbo pelningai, pernai lyginant su 2009 m. 5 % išaugo apyvarta, gerėjo kiti rodikliai. Šiemet, anot įmonės vadovo, apyvarta taip pat turėtų augti, nes užsakoma ir daugiau, ir kokybiškesnių langų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: