Pirkimams internetu – dar daugiau galimybių ir saugumo  (0)

Populiarėjant prekybai internetu Danske bankas savo klientams siūlo saugesnius atsiskaitymo internetu būdus ir didesnes galimybes. Naujai įdiegta tarptautinė saugių atsiskaitymų internetu programa leis saugiau atsiskaityti elektroninėse parduotuvėse ne tik kreditinių, bet ir debetinių Danske banko kortelių turėtojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal naująją saugių atsiskaitymų internetu programą interneto parduotuvėse, pažymėtose „MasterCard® SecureCode™“ ar „Verified by Visa“ logotipais bus reikalaujama įvesti papildomą paties kliento sukurtą saugos kodą. Papildomo saugos kodo naudojimas, kuris nėra atvaizduotas pačioje kortelėje, o yra žinomas tik paties kliento, apsaugo nuo neteisėto kortelės panaudojimo.

„Užtikrinti pirkimų internetu saugumą tampa itin svarbu, nes šios operacijos atliekamos vis dažniau. Įgyvendinant naująją programą, suteikiame galimybę mokėjimus internetu atlikti tiems vartotojams, kurie tokios galimybės neturėjo. Įdiegus šią programą internetu bus galima atsiskaityti tiek kreditinėmis, tiek debetinėmis Danske banko kortelėmis. Žinoma, kai kurie pardavėjai gali riboti atsiskaitymą debetinėmis kortelėmis, tačiau mes iš savo pusės užtikriname vienodą saugumą ir galimybes visų tipų Danske banko mokėjimo kortelių turėtojams“, – teigė Darius Jasinskis, Danske banko Produktų vystymo departamento direktorius.

Saugaus atsiskaitymo programoje automatiškai dalyvauja visi privatūs Danske banko klientai, turintys debetines ar kreditines korteles. Kiekvienam jų bus suteiktas pirminis saugos kodas, apie kurį bankas informuos asmeniškai ir kurį klientas privalės pasikeisti į tik sau žinomą kodą pirmojo pirkimo internetu metu.

„Papildomas saugumo įrankis užtikrina, kad už paslaugas ar prekes internetu tikrai atsiskaito kortelės savininkas. Neteisingai suvedus saugos kodą, mokėjimas nebus patvirtintas ir pinigai iš sąskaitos nebus nuskaičiuoti. Be to, bankas turės neginčijamą teisę susigrąžinti neteisėtai banko kliento vardu panaudotas lėšas parduotuvėse, kurios neturi įdiegusios saugaus atsiskaitymo internetu sistemos, bei grąžinti jas klientui”, – sako D. Jasinskis.

Saugos kodą pirkėjui reikės suvesti ne internetinės parduotuvės, o Danske banko saugaus atsiskaitymo internetu lange. Todėl interneto parduotuvės administratoriai nematys ir niekaip negalės išsaugoti saugos kodo. Jei kodas bus teisingas, bankas per kelias sekundes patvirtins mokėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)