Telecentras remia intelektinių robotų kūrimą  (0)

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pasirašė paramos sutartį su Lietuvos automatikos ir robotikos asociacija, kuri organizuoja lietuviško intelektinio autonominio mobilaus roboto kūrimą. Šis robotas dalyvaus gegužės mėn. 4-5 dienomis Kaune vysiančiose tarptautinėse varžybose „Robotų intelektas 2011“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Inovacijų sritis mums artima ir suprantama. Pažangių technologijų kūrimas ir įgyvendinimas atitinka mūsų veiklos kryptį, todėl ir tapo prioritetine rėmimo sritimi“, – sako Telecentro generalinis direktorius Gediminas Stirbys.

Telecentras diegia pačias pažangiausias ryšio technologijas tiek radijo ir televizijos programų siuntimo, tiek ir duomenų perdavimo srityse. Bendrovė pirmoji pasaulyje pradėjo naudoti MPEG-4 AVC/H.264 standartą televizijos programoms antžeminiais televizijos tinklais siųsti, pirmoji Europos Sąjungoje ir viena pirmųjų pasaulyje įdiegė ketvirtosios kartos ryšio technologiją „WiMAX“ ir jau dvejus metus teikia šios technologijos mobiliojo 4G interneto MEZON paslaugas.

Mes džiaugiamės užsimezgusiu bendradarbiavimu su Telecentru ir tikime, kad jis peraugs į ilgalaikius naudingus ryšius tarp akademinės visuomenės ir didžiulę patirti telekomunikacijų srityje turinčių Telecentro specialistų“, – sako Lietuvos automatikos ir robotikos asociacijos prezidentas, Kauno technologijos universiteto dėstytojas Gintautas Narvydas.

Atsidėkodama už paramą, robotą tarptautinėms varžyboms kurianti komanda pasivadino MEZON vardu.

Varžybos „Robotų intelektas 2011“ – tai vienas iš renginių, kuriais siekiama paskatinti gyventojų, verslo ir akademinės visuomenės bendradarbiavimą. Tuo pačiu metu vyks ir tarptautinė konferencija “The 6th International Conference on Electrical and Control Technologies“ bei Kauno technologijos universiteto jaunųjų mokslininkų darbų paroda-konkursas „KTU Technorama 2011“. Organizatoriai šiemet renginiuose tikisi sulaukti apie 50-100 dalyvių ir apie 2000 lankytojų.

Daugiau informacijos apie varžybas rasite čia: http://www.robotsintellect.lt/ .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: