„Nord Stream“ pripažintas geriausiu 2010 metų sandoriu naftos ir dujų sektoriuje  (0)

Baltijos jūros dujotiekis „Nord Stream“ Londone rengiamuose prestižiniuose žurnalo „Infrastructure Journal“ apdovanojimuose pripažintas geriausiu 2010 m. sandoriu naftos ir dujų industrijoje. Projektas įvertintas už sėkmingą pirmąjį finansavimo etapą. Jo metu „Nord Stream“ užsitikrino 3,9 mlrd. eurų (13,47 mlrd. litų) kreditą, nors finansų rinką tuo metu buvo prispaudusi pasaulinė ekonomikos krizė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl metų sandorio apdovanojimo varžėsi ir energetikos kompanijos iš Rusijos, Saudo Arabijos ir Papua Naujosios Gvinėjos. „Infrastructure Journal“ pripažino sėkmingą „Nord Stream“ darbą 2009-2010 metais pritraukiant kreditorius – paramą suteikė 26 komerciniai bankai bei eksporto kreditų agentūros SACE, HERMES ir UFK. Susidomėjimas projektu buvo toks didelis, kad kreditoriai „Nord Stream“ pasiūlė 60 proc. daugiau lėšų, nei projektui reikėjo.

„Nepaprastai džiaugiamės „Infrastructure Journal“ apdovanojimu ir pripažinimu, kad „Nord Stream“ yra reikšmingas projektas plečiant Europos energetikos infrastruktūrą ir didinant ES energetikos saugumą. „Nord Stream“ sėkmė atspindi tvirtą projekto pagrindą ir paramą ES lygmeniu“, – sakė „Nord Stream finansų direktorius Paulas Corcoranas.

2011 m. kovą „Nord Stream“ užbaigė ir antrąjį finansavimo etapą bei pritraukė dar 2,5 mlrd. eurų (8,6 mlrd. litų) lėšų. Gavus šią paramą sudarytos sąlygos antrosios Baltijos jūros dujotiekio linijos tiesimui. „Nord Stream“ tapo pirmuoju Europos dujotiekių projektu, kuris užsitikrino visą reikiamą finansavimą.

Transportuoti dujas pirmuoju „Nord Stream“ vamzdžiu planuojama jau nuo 2011 m. rudens, o šių metų gegužę turėtų prasidėti ir antrosios linijos tiesimo darbai. 1224 km ilgio Baltijos jūros dujotiekis, besitęsiantis nuo Rusijos šiaurėje esančio Vyborgo iki Lubmino Vokietijos šiaurinėje dalyje, yra naujas energijos tiekimo maršrutas Europoje.

Pirmajame „Nord Stream“ investicijų pritraukimo etape bendrovę konsultavo tokios kompanijos kaip RBS, „Commerzbank“, „Société Générale“. „White & Case“ bei „Clifford Chance“ konsultavo bendrovę teisiniais klausimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: