Pasaulis ir Lietuva mini Homeopatijos savaitę  (0)

Balandžio 10-16 dienomis vyks Pasaulinė informavimo apie homeopatiją savaitė (World homeopathy awareness week), kurią organizuoja Pasaulinė informavimo apie homeopatiją organizacija (WHAO).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos homeopatijos ir homotoksikologijos asociacija bei Lietuvos homeopatų asociacija kartu su kitų 45-ių pasaulio šalių atstovais jau ketvirti metai dalyvauja šios nepelno organizacijos veikloje ir planuoja savo renginius Pasaulinei informavimo apie homeopatiją savaitei.

Dėmesys kaulų ir raumenų sistemos būklei

Minėtos savaitės datos pasirinktos norint paminėti homeopatijos įkūrėjo Samuelio Hanemano gimimo dieną. Šiemet yra praėję jau 256 metai nuo jo gimimo.

2011 metų savaitės tema yra „Homeopatija ir kaulų - raumenų sistemos sveikata“ (Homeopathy and musculosceletal health). Šis tarptautinis renginys yra gera proga garsiai priminti apie homeopatinio gydymo metodo privalumus:

  • ekologiškumą,

  • saugumą,

  • pašalinio poveikio nebuvimą,

  • holistinį požiūrį į pacientą.

Tema aktuali Lietuvai

Šių metų tema labai aktuali: judamojo aparato sistemos ligomis skundžiasi vis daugiau pacientų. Šios bėdos neaplenkia nei jaunų, nei vyresnio amžiaus žmonių. Jei žmogaus judėjimas dėl ligos tampa ribotas, tai daro įtaką visų kitų organizmo sistemų veiklai. Tik pakankamai judėdami užtikriname, kad organizmas gaus pakankamai deguonies, užsitikriname gerą kraujotaką“, – sako gydytoja homeopatė Daiva Jakubonienė.

Pasak gydytojos, kita bėda yra ta, kad judėjimo sutrikimus lydinčius skausmus žmonės įpratę malšinti cheminiais vaistais, deja, turinčiais pašalinių poveikių. „Ypač pašalinį poveikį pajunta tie pacientai, kurie cheminius vaistus vartoja ilgą laiką. Homeopatinių vaistų vartojimas šiems žmonėms būtų saugi ir efektyvi alternatyva“, - sako D. Jakubonienė.

WHAO rekomenduoja tą savaitę skaityti visuomenei paskaitas apie homeopatiją, leisti lankstinukus, organizuoti internetines konferencijas, lengvatinėmis sąlygomis konsultuoti pacientus, konsultuoti telefonu, duoti interviu ir kt.

Renginiai Lietuvoje

Viešoji įstaiga Natūraliosios terapijos centras, Homeopatijos ir homotoksikologijos asociacijos bei Lietuvos homeopatų asociacijos nariai taip pat dalyvaus Pasaulinės infomavimo apie homeopatiją savaitės renginiuose.

  • Balandžio 12 d. 14.05 val. Natūraliosios terapijos centro gydytoja homeopatė Jurga Baikauskienė skaitys paskaitą visuomenei „Homeopatija šiuolaikiniame pasaulyje“ per Lietuvos radiją.

  • Homeopatų asociacijos prezidentas dr. A.Bagdonavičius balandžio 13 ir 20 dienomis 9-16 val. skaitys paskaitas „Lėtinės ligos ir homeopatija“ bei „Homeopatiniai aspektai lietuvių etnomedicinoje“ Alytaus poliklinikoje.

  • Natūraliosios terapijos centre pacientams Pasaulinės informavimo apie homeopatiją savaitės dienomis bus taikoma 10 proc. nuolaida pirmajai homeopato konsultacijai.

  • UAB „Homeopatinės medicinos klinika“ Vilniuje taikys tą savaitę 10 proc. nuolaidą homeopato konsultacijoms.

  • O.Pauliukevičiaus gydomasis kabinetas Kėdainiuose taikys 10 proc. nuolaidą pirmajai homeopato konsultacijai.

  • J.Lazutkienės įmonė Vilniuje taikys 10 proc. nuolaidą homeopato konsultacijoms.

Natūraliosios terapijos centras jau ketvirti metai koordinuoja Pasaulinės informavimo apie homeopatiją savaitės renginius Lietuvoje ir informuoja apie juos Pasaulinę informavimo apie homeopatiją organizaciją. Todėl norinčių bet kuria forma informuoti apie homeopatiją, savaitės iniciatyvas galėsime paskelbti tinklapyje www.naturaliterapija.lt. Šis tinklapis bus susietas su tarptautiniu WHAO tinklapiu, taigi apie renginius Lietuvoje bus žinoma ir kitose šalyse. Tikimės Jūsų iniciatyvos ir palaikymo,” – sakė gydytoja homeopatė Jurga Baikauskienė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: