Baltijos šalyse „Samsung“ pristato apdovanojimais įvertintus „Smart“ televizorius  (0)

Šiandien Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje „Samsung Electronics Baltics“ pristato išmaniųjų („Smart“) televizorių seriją. Naujosios serijos televizorių ekrane galima naudotis kompiuteriui įprastomis funkcijomis – naršyti internete, bendrauti socialiniuose tinkluose ar „Skype“, peržiūrėti internete patalpintus vaizdelius, rinktis greičiausius maršrutus su „Google Maps“ ir kt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visuose naujuosiuose „Samsung Smart TV“ įdiegtos belaidžio ryšio sistemos, todėl televizorius tampa namų pramogų centru, suteikiančiu nuolatinę prieigą prie interneto turinio ir iš esmės keičia įprastą televizijos sampratą. „Kadangi televizorius virsta technologijų centru gyvenamojoje patalpoje ir naudotojams suteikia vis daugiau pramogų, „Samsung“ savo įrenginiuose sutelkia dėmesį į pažangių funkcijų diegimą, plėtimą ir jų naudojimo supaprastinimą, – pabrėžė „Samsung“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas. „Samsung Full HD“ D8000 ir D7000 serijų „Smart“ televizoriai jau sėkmingai pristatyti kitose Europos šalyse, kur sulaukė įvertinimų iš prestižinių technologinių žurnalų CNET, T3 ir „What Hi Fi Sound & Vision“ Didžiojoje Britanijoje bei „Video Home Vision“ Vokietijoje. Ekspertų dėmesys labiausiai krypo į atkuriamo vaizdo kokybę, trimačio formato įrašų atkūrimo ypatybes bei įdiegtą interneto ryšio funkciją su „Smart Hub“ (liet. „išmanusis telktuvas“) sistema. Kuriant „Samsung Smart“ televizorius ypatingas dėmesys buvo skiriamas dizainui. Pritaikyta vientiso dizaino („One Design“) koncepcija leido 5 mm susiaurinti D8000 ir D7000 korpusų rėmelį, todėl susidaro įspūdis, kad vaizdas išsiplečia už ekrano ribų. Stebėtinai siaurame korpuse „Samsung“ pavyko „sutalpinti“ daugybę naujų funkcijų – įdiegtą „Wi-Fi“ ryšį, prieigą prie interneto suteikiančią sistemą „Smart Hub“ (kuri leidžia naudotis „Facebook“, „Twitter“, „Youtube“ ir kt. programomis) bei įrengtus „Freeview HD“ ir „Freesat HD“ imtuvus.

Siekiant užtikrinti geriausią 3D ir 2D formatų vaizdo atkūrimo kokybę, naujosios „Smart“ televizorių serijos modeliuose pritaikytos įvairios vaizdo gerinimo technologijos, ryškumo ir atspalvių reguliavimo, judančių vaizdų kontūrų tikslinimo ir kt. Dėl šių funkcijų vaizdai atrodo ypač tikroviški, be to, taupomos energijos sąnaudos. Naudojant įrengtą dvimačio formato keitiklį, įprastus vaizdus galima paversti įspūdingais trimačiais reginiais. Pritaikius garso gerinimo technologijas, trimačių vaizdų keliamą įspūdį sustiprina trimačio garso efektai.

Be pažangių funkcijų naujoji „Samsung“ televizorių serija „Smart“ atitinka Europos Sąjungos „Ecolabel“ 2011 m. ekologijos reikalavimus. Naujieji modeliai taupiau naudoja elektros energiją ir užtikrina net mažesnes sąnaudas nei nurodo „Ecolabel“ – aplinką tausojantiems įrenginiams nustatytos normos.

Televizoriaus ryšio su internetu funkcijos

Visuose „Samsung“ 2011 m. televizorių modeliuose, pradedant LED D5500 ir plazminių D6900 televizorių serijomis, įdiegtos „Smart TV“ funkcijos, kurias generuoja „Smart Hub“ – išmanusis telktuvas. „Smart Hub“ sukurtas praplėsti televizoriaus funkcijas, su šia sistema vartotojai įgauna prieigą prie „Search All“ funkcijos. „Search All“ suteikia galimybę peržiūrėti filmų ir programėlių rekomendacijas, naudotis interneto naršykle ir į televizorių parsiųstomis programėlėmis iš „Samsung Apps“ parduotuvės. Nuo šiol naršyti internete galima taip pat laisvai, kaip ir kompiuteriu, o vaizdą matyti dideliame „Samsung Smart TV“ ekrane.

„All Share“

„Samsung Smart“ televizorių funkcija „All Share“ užtikrina belaidį su DLNA suderinamų įrenginių (mobiliojo telefono, fotoaparato arba kompiuterio) ryšį su „Smart TV“. Tai reiškia, kad norimą vaizdo ir garso turinį, pvz., filmus, nuotraukas, muziką iš skaitmeninių įrenginių perkėlus belaidžiu ryšiu galima peržiūrėti dideliame ekrane. Pasinaudojus „All Share“ funkcija ir prie „Smart“ televizoriaus prijungus mobilųjį telefoną, galima skaityti ir siųsti tekstines žinutes, matyti, kas skambina.

Televizoriaus jungiamumo galimybes išplečia ir patogi „One Foot Connection“ funkcija, dėl kurios televizorius belaidžiu būdu aptinka suderinamus įrenginius (t.y., nešiojamuosius kompiuterius, mobiliuosius telefonus ir kameras), kurie padėti vienos pėdos atstumu nuo televizoriaus ir jo belaidžio maršrutizatoriaus. Papildomų kabelių jungti nebereikia, taigi, namų nedarko ir laidų raizgalynė.

„Skype“ ir „Social TV“

„Skype“ funkcija, įdiegta „Samsung“ televizoriuje, suteikia galimybę su artimaisiais ir draugais bendrauti dideliame ekrane – taip, tarsi jie būtų visai šalia. Tereikia prijungti sertifikuotą „Skype“ HD vaizdo kamerą. Naudojant „Social TV“ funkciją savo įspūdžiais su artimaisiais galima pasidalinti „Facebook“, „Twitter“ ar „Google Talk“ programose.

„Your video“

Naujųjų televizorių funkcija „Your video“ (liet. „tavo vaizdo įrašas“) suteikia prieigą prie vaizdo turinio bibliotekos. Kaip ir daugelis populiarių internete veikiančių parduotuvių ir vaizdo įrašų paslaugų svetainių, „Your Video“ funkcija rekomenduoja filmus pagal ankstesnius „Smart TV“ naudotojo pasirinkimus.

„Anynet+“

Daugybę nuotolinio valdymo pultų ir jų funkcijų apima vienas nesudėtingas sprendimas. Su Samsung funkcija „Anynet+“ vartotojas gali vienu nuotoliniu pultu su lietimui jautriu ekranu valdyti visus HDMI sąsajomis aprūpintus įrenginius, įskaitant „Samsung“ televizorių, „Blu-ray diskų grotuvą, AV imtuvą ir namų kino sistemą.

„Samsung Apps“

Kaip ir su išmaniaisiais „Samsung“ telefonais, „Smart“ televizoriumi galima prisijungti prie įvairių taikomųjų programų iš „Samsung Apps“ parduotuvės. Su televizoriams pritaikytomis programėlėmis praplečiamos įrenginio funkcijos, todėl galima žiūrėti mėgstamus filmus, televizorių paversti skaitmeniniu nuotraukų albumu ar net kazino žaidimų stalu, realiuoju laiku bendrauti su artimaisiais, juos stebint dideliame ekrane.

Priedai

Siekiant, kad trimačio vaizdo stebėjimas būtų patogesnis, buvo patobulinti aktyvieji 3D akiniai. Naujo dizaino akiniai yra žymiai lengvesni, jų kojelės lanksčios, todėl vaizdo įrašus galima stebėti nejuntant diskomforto. Ergonomiški akiniai turi keičiamos padėties lankstus ir pritaikomas nosies pagalvėles, juos galima užsidėti net ir ant akinių su dioptrijomis.

Aktyviesiems 3D akiniams krauti „Samsung“ sukūrė belaidį kroviklį, vienu metu galintį įkrauti keturis akinius. Be to, sukurtas nuotolinio valdymo pultas „Touch Control“, kuris gali būt naudojamas kaip antrasis televizoriaus ekranas, kuriame įdiegta QWERTY klaviatūros funkcija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: