2010 m. „GlaxoSmithKline Lietuva“ pensininkams ir žmonėms su negalia kompensavo 2,5 mln. litų vaistų kainos  (0)

Pernai tarptautinė farmacijos kompanija „GlaxoSmithKline Lietuva“ (GSK) žmonėms su negalia ir pensinio amžiaus sulaukusiems senjorams kompensavo 2,5 mln. litų vaistų kainos. Aštuntus metus vykdomame socialiniame projekte „GSK vaistų kortelė“ dalyvauja daugiau kaip 102 tūkstančiai Lietuvos pensininkų ir neįgalių asmenų. 2004 - 2010 m. Lietuvoje bendrovė jau kompensavo 9,8 mln.litų vaistų kainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekiame tapti patikimu sveikatos apsaugos sistemos partneriu ir prisidėti didinant modernaus gydymo prieinamumą Lietuvos pacientams,” - teigia „GlaxoSmithKline Lietuva“ generalinis direktorius Kęstutis Čereška. – “Stengiamės paremti labiausiai pažeidžiamas socialines visuomenės grupes, kurioms tokia pagalba itin reikalinga”.

Sudėtinga vaistų kainų formavimo ir kontrolės sistema verčia ieškoti būdų, kaip sumažinti vaistams išleidžiamas pinigų sumas pažeidžiamiausiam pirkėjui. Neįgaliesiems ir pensininkams skirta vaistų kortelė leidžia mokėti gerokai mažiau už jiems būtinus vaistus. Kompensuojamosios priemokos, taikomos lėtinėms ligoms gydyti skirtiems vaistams ir kai kuriems nereceptiniams vaistams, GSK kortelių turėtojams suteikia galimybę įsigyti 77 skirtingų pavadinimų vaistų ir medicininių priemonių, priskiriamų 25 ligų grupėms.GSK vaistų kortelės programoje dalyvauja 602 vaistinės; tai sudaro 45 proc. visų šalies vaistinių. Ekonominio sunkmečio metu kiekvieną mėnesį prie programos prisijungia apie 2 tūkst. naujų pacientų. Šių metų sausio – kovo mėn. jau kompensuota priemokų už beveik 500 tūkst. litų.

Dr. Petras Ruzgus, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ pirmininkas, sako, kad vargu ar yra pensininkų, kuriems nereikėtų vaistų. „Man tenka nuolat išklausyti besiguodžiančius pensininkus, kad jie nebeįstengia įsigyti vaistų.Žmonės, gyvendami vien iš pensijų arba pašalpų, sunkiai verčiasi. Dar sunkiau mieste gyvenantiesiems, nes juos slegia didelių komunalinių mokesčių našta. Manau, kad, turint šią kortelę, kompensacijos už vaistus žmonėms yra nemaža parama“, – sako dr.P. Ruzgus.

Nuo 2004 m. iki šių metų pradžios GSK vaistų kortelių turėtojams kompensuota priemokų už 9,8 mln. litų. Kiekvienais metais į projekto logistiką kompanija investuoja po 350 tūkst. litų. Kaip tapti GSK vaistų kortelės turėtoju, kokios vaistinės dalyvauja programoje bei kokiems vaistams suteikiamos kompensacijos galima sužinoti apsilankius bendrovės svetainėje www.gsk.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: