MRU Karjeros savaitės renginys Socialinės informatikos fakultete  (0)

Balandžio 13 Karjeros savaitės renginyje Mykolo Romerio universiteto (MRU) Socialinės informatikos fakulteto studentams buvo pasiūlyta dviejų dalių programa: teorinėje dalyje studentams prisistatė tiek viešojo, tiek privataus sektoriaus atstovai, praktinėje dalyje studentai vyko į ekskursiją į Liepiškių technologijų parką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Studentų įspūdžiai: Karolis Svirskis, MRU Verslo informatikos bakalauro antras kursas „Aplankęs Liepiškių technologijų parką sužinojau apie iki šiol negirdėtų kosminių ir palydovinių technologijų kryptį Lietuvoje. Nustebino nuošalioje vietoje įsteigto parko išvaizda ir pastato architektūra. Pagrindinio pastato stogą dengia daugybė palydovinių antenų, iš kurių didžiausios skersmuo siekia net 11m, o dalis pastato yra įsikūrusi po kelių metrų storio žemės sluoksniu. Viduje preciziška tvarka ir švara, turėjome mūvėti apsauginius batelius, kadangi viduje įrengta labai brangi technika, kuri yra jautri dulkėms. Šiuo metu pagrindinės parko funkcijos yra palaikyti ryšius per palydovus, bei perduoti įvairius duomenis į visą pasaulį. Šis apsilankymas leido sužinoti esminius palydovinio ryšio principus bei susipažinti su išties neeiline mokslo rūšimi“. Mantas Šliogeris, MRU Verslo informatikos bakalauro antras kursas „Pati šiųmetinio Karjeros savaitės renginio esmė man labai patiko! Asmeniškai man norėjosi, kad daugiau laiko būtų skirta UAB Webmedia Lietuva ir Saulėtekio slėnio atstovų pasisakymams, nes jautėsi, kad jų pristatytojai turi ką pasakyti ir konkrečiai šnekėjo apie mums svarbius klausimus. Business R&D center atstovas taip pat pateikė nemažai svarbių faktų ir pastebėjimų iš savo pusės, kurie vėliau gali praversti steigiant savo verslą. Informacinės visuomenės plėtros komiteto atstovo pristatymas man buvo irgi įdomus, bet jį nustelbė minėtieji pirmi du. Vis tik po renginio buvo gaila, kad tiek UAB Webmedia Lietuva, tiek Saulėtekio atstovai nespėjo išdėstyti savo minčių, tiesiog pritrūko laiko. Šnekant apie ekskursiją, tai man ten viskas patiko. Buvo labai įdomu klausytis, technologijų parke dirbančių specialistų, apžiūrinėti įrangą, serverius, visą techninę infrastruktūrą, žodžiu - viskas įdomu! Tokios išvykos į įdomus objektus labai sveikintinos, norėtųsi ir daugiau kažko panašaus“.

Teorinėje dalyje, vykusioje MRU, Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos atstovas Edmundas Žvirblis pažymėjo, kad šiuo metu didžiausia darbuotojų dalį jo institucijoje sudaro socialinių mokslų absolventai, tačiau dalis darbuotojų turi ir techninį bei fizikos mokslų išsilavinimą. Jo nuomone, ateityje tokių darbuotojų poreikis tik augs, tuo labiau, kad šios srities išsilavinimas yra vienas iš specialiųjų reikalavimų pretenduojant į šios institucijos valstybės tarnautojo pareigybes.

UAB „Business R&D Center“ atstovas Marius Lanskoronskis akcentavo verslo plėtros galimybių kryptis ir galimų investuotojų suinteresuotumą – į mūsų regiono šalis bei išdavė keletą paslapčių, kaip verslo registravimo vieta gali prisidėti prie sėkmingo verslo plėtojimo ir klientų paieškos. Pranešėjas taip pat padrąsino turinčius inovatyvių minčių ir pažadėjo trumpas nemokamas konsultacijas visiems, turintiems gerų idėjų ir stokojantiems patirties fakulteto studentams.

UAB „Webmedia Lithuania“ atstovas Aurimas Danaitis pranešime „Kodėl turėčiau tapti programinės įrangos kūrėju?“ akcentavo, kokius gebėjimus turi vystyti studentas, kad vėliau galėtų pretenduoti į keturias pagrindines verslo informatikos žinių reikalaujančias pareigybes: IS analitiko, projekto vadovo, programuotojo ar IS testavimo specialisto. Taip pat buvo pristatytas įmonės veiklos pobūdis bei rinkos, į kurias orientuojamasi: centrinė Azija, Afrika bei Arabijos pusiasalis, kuriuose jau įgyvendinta keletas sėkmingų projektų. Šių projektų metu gauta patirtimi pranešėjas jau anksčiau dalinosi susitikimuose su MRU studentais bei trumpai pristatė Karjeros savaitės renginio metu.

Saulėtekio slėnio atstovė doc. dr. Austė Kiškienė pristatė kuo jos atstovaujama institucija galėtų būti aktuali verslo informatikos studentams. Visų pirma, slėnyje veikia verslumo mokykla, kurioje vedami seminarai, atvejų analizės susitikimai, verslo plano turnyrai, verslo simuliavimo žaidimai. Taip pat čia įsteigtas verslo inkubatorius, kuriame jau dabar patogesnėmis sąlygomis veikia 40 elektronikos, IT, telekomunikacijų, aplinkos technologijų, inžinerines konsultacijas teikiančių įmonių. Pradedantiesiems slėnyje teikiamos mažesnės nuomos kainos, teikiamos administravimo paslaugos, teisinės konsultacijos. Taip pat Saulėtekio slėnis kuruoja verslo angelų programą bei suteikia konsultacijas finansavimo klausimais. Pagaliau čia veikia Technologijų perdavimo centras, kurio pagrindinis tikslas – padėti universitetų bei mokslinių tyrimų institutų mokslininkams ir verslo įmonėms atrasti vieniems kitus. TPC daugiausia dėmesio skiria užsakomiesiems moksliniams tyrimams, mokslinių tyrimų rezultatų komercializavimui bei intelektinės nuosavybės teisių valdymui.

Praktine pavadintoje renginio dalyje Liepiškių technologijų parke (UAB "Arcus Novus") lankėsi 30 studentų grupė: verslo informatikos bakalauro ir elektroninio verslo vadybos magistro studijų studentai bei anglų kalba studijuojantys studentai iš Turkijos, Azerbaidžano bei Pakistano, kuriems šiuo metu dėstomas Informacijos vadybos kursas Informatikos ir programų sistemų katedroje.

MRU Socialinės informatikos fakulteto dekanas doc. dr. Saulius Norvaišas pažymėjo, kad Liepiškių technologijų parkas yra vienas iš įspūdingiausių privačių investicijų pavyzdžių. Verslininkai, nieko nelaukdami, investavo į satelitinę duomenų perdavimo sistemą ir užtikrino daugybei klientų kokybiškas paslaugas. Studentai galėjo įsitikinti, kokia didžiulė IKT plėtra ir koks svarbus yra verslumas – kiekvienas gali sukurti savo pasaulinio lygio verslą čia pat vietoje, "plyname lauke". Tereikia tik idėjų ir entuziazmo. Taip pat ekskursijos po sudėtingiausių įrenginių patalpas metu pamatė, kaip vertinamos aukšto lygio žinios ir sugebėjimas nuolatos atnaujinti jas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: