Lietuviškos kilmės LED šviestuvai LUMO – pažangi šviesa, kuri taupo sveikatą ir pinigus  (0)

Prekinis ženklas LUMO Statybos ir remonto parodoje „Resta 2011” balandžio 13-16 dienomis pristatė bene tobuliausios šiuo metu pasaulyje šviesos technologijos – LED (šviesos diodų) – šviestuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LUMO LED šviestuvai Lietuvos LED apšvietimo rinkoje išsiskiria šviesos kokybe ir itin aukštu elektros energijos panaudojimo efektyvumu, be to jie yra ekologiški ir saugūs žmogaus sveikatai – jų sudėtyje nėra kenksmingų medžiagų.

Prekiniu vardu LUMO pavadintų LED (šviesos diodų) šviestuvų skleidžiamos šviesos kokybę ir efektyvų darbą užtikrina du esminiai dalykai. Pirma, LUMO LED šviestuvus kuria jau daugelį metų šioje srityje sėkmingai dirbantys Lietuvos mokslininkai, LED technologijos ekspertai. Antra, šviestuvų gamyboje naudojami visame pasaulyje gerai žinomo elektronikos prietaisų gamintojo „Philips“ šviesos diodai „Luxeon Rebel“, o gamybos procese taikomi itin aukšti kokybės standartai. 

LED šviestuvų efektyvumas reiškia ir tiesioginę ekonominę naudą – LUMO LED šviestuvų naudotojai už elektros energiją moka 5-10 kartų mažiau, nei mokėtų, naudodami iki šiol įprastus halogeninius ar liuminescencinius šviestuvus. Dėl to sumažėja objekto leistinoji naudoti galia ir atsiveria galimybės naujų elektros prietaisų pajungimui, nedidinant elektros įvado galios.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad LUMO gaminamų LED šviestuvų projektinis intensyvumas išlaikomas net 70 000 val., o šviesos diodų darbinis laikas siekia 100 000 val. Tai net 70-100 kartų ilgiau, nei įprastos kaitrinės lemputės, arba 7-10 kartų ilgiau, nei liuminescencinės (dienos šviesos) lempos. Visą šį laiką išvengiama ir šviestuvų priežiūros bei aptarnavimo kaštų.

„Prekinio ženklo LUMO vardas tarptautine esperanto kalba reiškia „šviesa“. O LUMO pristatoma šviesa dar ir pažangi – šviesos srauto intensyvumas gali būti valdomas. Programuojant reikalingus apšvietimo režimus, dar labiau taupoma elektros energija. Be to, klientui galime pasiūlyti modernizuoti jo apšvietimo sistemą, pakeičiant tik atskiras jos dalis, kas yra gerokai ekonomiškiau, nei įrengti naują“ – apie išskirtines LUMO LED šviestuvų panaudojimo galimybes pasakoja oficialaus LUMO pardavimo atstovo Baltijos šalyse, UAB „AVG Automix“ vadovas Juras Steponaitis.

LUMO pristato kelias produktų linijas: taškinius, linijinius ir segmentinius šviestuvus, o taip pat lauko prožektorius. LUMO LED šviestuvai pasižymi itin plačiu darbinės temperatūros diapazonu, kuris gali siekti nuo -50°C iki +80°C, taip pat atsparumu drėgmei, smūgiams, vibracijai ir agresyvioms sąlygoms, todėl yra naudojami ne tik interjerui apšviesti, biuruose ar prekybos vietose, bet ir pramoninėse patalpose bei lauko sąlygomis.

LED šviestuvai neįkaista ir neskleidžia nei kenksmingų medžiagų, nei ultravioletinių ar infroraudonųjų spindulių, todėl ypatingai rekomenduotini sveikatos, švietimo ir kitose įstaigose, kur žmonės daug laiko praleidžia patalpose, esant dirbtiniam apšvietimui.

 „Įdomu tai, kad LED šviestuvų technologija šiuo metu vis dar yra vystoma, o šviestuvų savybes galima modeliuoti pagal kliento poreikį, todėl jau artimiausioje ateityje išvysime ne tik naujus LUMO LED šviestuvus, bet taip pat galėsime dar plačiau išplėsti ir jų pritaikymo sritis bei integruoti juos į labiausiai energijai imlius bei sveikos šviesos reikalaujančius objektus“ – pasakoja J.Steponaitis. – „Daugiau informacijos pateikiama mūsų interneto svetainėje www.lumo.biz.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)