Inkile su įmontuota kamera – trileris  (0)

Savaitgalį su sužavėjimu stebėję kaip zylės krovė lizdą, internetinio „Euronics“ inkilo gerbėjai pirmadienį buvo šokiruoti pamatę, kaip varnėnas visą mėlynųjų zylių triūsą meta lauk. Kaip „Euronics‘ui“ sakė Lietuvos ornitologų draugijos direktorius Liutauras Raudonikis, toks lizdo užkariavimas normalus reiškinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Varnėnai užima ir jau pradėtus sukti lizdus, išmeta viską lauk. - sakė paukščių gyvensenos specialistas. – Bet jaudintis nevertėtų. Inkilo stebėtojams gali nusišypsoti įdomi galimybė pamatyti kaip inkile perės varnėnai, o vėliau jiems išskridus – zylės ar musinukės, kurios, priešingai nei varnėnai, peri ir antrą vadą. Žinoma, taip nutiks, jei lizdą išsivalė varnėnų pora, o ne vienišius, kuris nesusirado poros, o tik užsiėmė lizdą ir jį gina“. Taip nutikus specialistas rekomenduoja tiesiog sumažinti landą ir varnėnas vienišius nebegalės patekti vidun.

Pirmadienio rytą dramų inkile netrūko. Išvijęs zyles ir išmetęs jų lizdą, varnėnas sulaukė giminaičio  konkurento, kuris irgi pabandė pretenduoti į inkilą. Paukščiai susigrūmė tiesiog inkile, kol vienam teko pasitraukti.

„Euronics“ inkilas, kuriame įmontuota vaizdo kamera nuolat transliuojanti  vaizdą į internetą, buvo iškeltas prieš mėnesį visuotinės inkilų kėlimo akcijos metu. Šiuo metu gyvenimą inkile kasdien stebi apie 2000 žmonių, o „Facebook“ tinkle jau susikūrė ir gerbėjų grupė, vyksta diskusijos, komentarai. Įvykius iš inkilo galima stebėti adresu www. euronics.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: