Gandrų gyvenimas per „Mobotix“ kameros akutę  (0)

Šiaulių rajone esančiame Naisių kaime jau keliolika dienų iš arti galima stebėti gandrų poros gyvenimą. Ant ūkininko Virginijaus Plakio sodyboje esančių grūdų saugyklų įtaisyta skaitmeninė „Mobotix“ siauro kampo objektyvo kamera M24M fiksuoja gandralizdį, o vaizdas visą parą tiesiogiai yra transliuojamas internetu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos IP vaizdo sistemų gamintoja Mobotix” dar pernai pristatė didelės raiškos stebėjimo kamerą M24M, kuri gali 3,1 mln. taškų raiška fiksuoti vaizdus, naudoti panoraminį objektyvą ir tuo pat metu įrašyti sinchronišką su vaizdu garsą. Visi šie privalumai leidžia fiksuoti kur kas daugiau, nei matoma plika akimi. Atsižvelgiant į kameros galimybę veikti autonomiškai, aplinkos poveikio nebijantį tvirtą korpusą bei kitas savybes, Naisių kaime esantį gandralizdį pasiūlyta stebėti būtent su M24M kamera.

„Mobotix“ M24M kamera veikia autonomiškai, kartu nenaudojami jokie papildomi įrašymo įrenginiai. Kad galėtume tiesiogiai stebėti gandralizdį, tereikėjo kameros kampą nutaisyti į elektros stulpo viršūnėje įsikūrusius gandrus, ją įjungti į elektros lizdą, ir vaizdą tiesiogiai transliuoti belaidžiu internetu. Būtent aukštos kokybės M24M kameros savybės leidžia mums nors truputį priartėti prie gamtos, net jeigu tai ir per kameros akutę“, - sakė „Mobotix“ kameras sumontavusios įmonės UAB „Redlainas“ direktorius Albertas Židonis.

Pasak projekto autoriaus, „Naisių vasaros“ serialo scenaristo, verslininko Ramūno Karbauskio, gandrų gyvenimas yra mažai kam žinomas, nes didžiąją dalį laiko jie praleidžia lizde, kuriame jie ne tik sveikinasi ir maitina vaikus, bet ir šoka meilės šokius. Transliacijas iš gandralizdžio bus galima stebėti iki pat gandrų išskridimo vasaros pabaigoje.

Tiesioginis vaizdas iš gandralizdžio: www.naisiuvasara.lt 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: