Turkijos kultūros dienos Vilniaus universitete  (0)

Gegužės 2–6 d. Vilniaus universitete vyks Turkijos kultūros dienos. Maloniai kviečiame dalyvauti kultūriniuose renginiuose ir susipažinti su spalvinga Turkijos kultūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 2 d. (pirmadienį) 14 val. VU centrinių rūmų Teatro salėje (Universiteto g. 3, III aukštas) vyks šventinis renginio atidarymas ir dokumentinio filmo „Anatolijos spalvos: gimimas – vedybos – mirtis“ pristatymas. Tai Turkijos mokslinių, kultūrinių ir strateginių tyrimų centro (TÜBİKAM) vadovo, Gazi universiteto Literatūros fakulteto prof. dr. Alemdaro Yalçıno pastangomis sukurtas filmas apie Anatolijos gyventojų puoselėjamas tradicijas ir papročius, susietus su nenutrūkstamu gyvenimo ciklu. Taip pat profesorius perskaitys paskaitą apie Anatolijos kultūros elementų svarbą ir įtaką Europos kultūrai.

Marmario universiteto doc. dr. Osmano Ürperio pastangomis dokumentinio filmo motyvais buvo sukurta nuotraukų paroda „Anatolijos spalvos“. Renginių metu bus galima pamatyti šias nuotraukas ir Turkijos kultūros ir meno bendrosios valdybos (TÜRKSOY) paveikslų ekspoziciją „Tiurkų pasaulis“. Menininkai Nihan Turnagöl, Demet Günhan, Sevgi Ateş ir İrfano Gürdalio trio (İrfan Gürdal, Mustafa Eke, Ünsal Doğan) supažindins žiūrovus su turkų klasikine ir liaudies muzika.

Gegužės 4 d. (trečiadienį) 17 val. VU centrinių rūmų Mažojoje auloje rengiamame koncerte žiūrovus džiuginsSevgi Ateş. Tai turkų liaudies muzikos atlikėja, styginio instrumento baglama virtuozė. Muzikantė neseniai išleido pripažinimą pelniusį turkų liaudies muzikos albumą, kuriame yra 14 surinktų liaudies dainų ir dvi jos pačios parašytos dainos. Tai unikali galimybė išgirsti meistrišką grojimą nežinomu Lietuvoje turkų liaudies instrumentu.

 Gegužės 5 d. (ketvirtadienį) 15.30 val. VU centrinių rūmų Senato salėje organizuojamas seminaras „Turkų kultūra ir Vakarų civilizacija“. Jame pranešimus skaitys pranešėjai:prof. dr. Peyami Çelikcanas (Maltepe universiteto Komunikacijos fakulteto dekanas),prof. dr. Ülkü Çelik Şavk (Hacettepe universiteto Tiurkų studijų instituto HÜDİL direktorė),prof. dr. Alemdaras Yalçınas (TÜBİKAM vadovas) irdr. Yasemin Dinç Kurt (HÜDİL direktorės pavaduotoja).

Renginio organizatoriai: VU Filologijos fakulteto Turkų kalbos centras.

Programa: http://www.flf.vu.lt/assets/files/brosur-litvanca.pdf

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: