„Volvo Trucks“ skaičiuos kiekvieną degalų lašą  (0)

„Volvo Trucks“ pradeda kampaniją, kuria siekiama supažindinti su degalų sąnaudų mažinimo galimybėmis keičiant požiūrį į sunkvežimių eksploataciją, technologijas ir vairavimo įpročius. Švedijos sunkvežimių gamintojas sako, kad daug sutaupyti galima ir labai paprastomis priemonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sukurti naujos kartos variklius, kurie atitiktų vis griežtesnius ekologinius reikalavimus, kainuoja milijonus eurų, nors degalų sąnaudas ir išmetamą anglies dvideginio kiekį kasmet geriausiu atveju pavyksta sumažinti tik vienu procentu. Kur kas daugiau sutaupyti galima pritaikius ir paprastas priemones, teigia Švedijos sunkvežimių gamintojas „Volvo Trucks“. „Visas dėmesys paprastai skiriamas techninei įrangai. Žinoma, technologija yra svarbi - mūsų sunkvežimiai rinkoje išsiskiria efektyvumu ir mes labai tuo didžiuojamės. Bet dar svarbiau tai, kad mes laikomės naujo, vežėjų veikla paremto kompleksiško požiūrio, kuriuo siekiame našiausiai naudoti energiją ir tausoti aplinką. Tikslo siekiame ir dideliais, ir mažais sprendimais“, – sako „Volvo Trucks“ prezidentas ir generalinis direktorius Staffanas Juforsas.

Jis pažymėjo, kad efektyvus degalų sunaudojimas vežėjams leidžia uždirbti daugiau pelno ir labiau saugoti gamtą. „Toks ir yra pagrindinis „Volvo Trucks“ tikslas“, – pažymi S. Juforsas.

Siekdama parodyti, kad degalus galima taupyti įvairiais būdais, „Volvo Trucks“ pristato naują filosofiją, kurios pagrindinis šūkis yra „Svarbus kiekvienas lašas“ (Every Drop Counts). Švedijos sunkvežimių gamintojas pabrėžia, kad tai yra nauja degalų taupymo ir poveikio aplinkai mažinimo koncepcija. Praktinių jos pavyzdžių ir patarimų galima rasti ir naujoje lietuviškoje svetainėje

(http://everydropcounts.volvotrucks.com/pages/lt_lt/default.aspx).

Didžiausia degalų ekonomija priklauso nuo vairuotojo

Vienas veiksmingiausių būdų mažinti degalų sąnaudas yra vairuotojų įgūdžių gerinimas. „Volvo Trucks“ kursuose Europoje jau dalyvavo 15 tūkst. vairuotojų. Be abejonės, į degalų ekonomijos priemonių rinkinį įeina ir svarbios technikos naujovės: hibridinė technologija, dujomis varomi varikliai, taip pat priedai ir paslaugos - papildoma įranga, sunkvežimių techninė priežiūra, informacinės transporto kontrolės sistemos ir degalų sąnaudų analizė. Teisingai nustačius ratų geometriją ir parinkus tinkamas padangas, degalų sąnaudas galima sumažinti net iki 14 proc., rodo „Volvo Trucks“ patirtis.

Mes nekalbame tik apie tolimos ateities viziją, o pateikiame konkrečius sprendimus, kuriuos galima įgyvendinti jau dabar. Jau turime visas reikiamas priemones ir manome, kad atėjo metas žengti dar toliau ir pristatyti „Volvo“ filosofiją bei ilgalaikius tikslus“, – sakė S. Juforsas.

Daugiau informacijos rasite: www.volvotrucks.com/everydropcounts

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)