VU Komunikacijos fakultetas pradeda įgyvendinti naują studijų programą  (0)

Nuo 2011-2012 m. m. VU Komunikacijos fakultetas plečia savo magistrantūros programų spektrą. Pirmą kartą bus pasiūlyta Darnaus vystymosi komunikacijos magistrantūros studijų programa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiomis dienomis darnus vystymasis, tvarios raidos problematika svarstoma ne tik valstybinėse institucijose, minima vyriausybės strategijoje, bet ir diskutuojama verslo sektoriuje. „Šios temos yra prioritetiniai darnaus vystymosi uždaviniai. Tačiau apie darnųjį vystymąsi Lietuvoje apskritai žinoma labai mažai. Naująja studijų programa siekiame, kad Lietuva turėtų konkurentabilių ir kompetentingų specialistų, gebančių užtikrinti darnaus vystymosi procesų vadybą ir komunikaciją,“ – studijų programos poreikį aiškina VU KF studijų reikalų prodekanė doc. dr. R. Matkevičienė.

Programa bus įgyvendinama remiantis principu, kad darnus vystymasis savo prigimtimi yra integralus, reikalauja sisteminio požiūrio į ekonomikos, visuomenės raidą ir aplinkos apsaugą bei jų tarpusavio sąveiką. Todėl studijų programoje pirmiausia vieni geriausių komunikacijos ir informacijos specialistų Lietuvoje - prof. Z. Atkočiūnienė, prof. M. Stonkienė, doc. dr. V. Gudonienė, dr. L. Nevinskaitė, doc. dr. E. Janiūnienė ir kt. Studijų programoje dėstyti bus kviečiami mokslininkai, tiriantys darnųjį vystymą sociologijos, aplinkosaugos, ekonomikos srityse.

Studijų metu bus suteikiama bendrųjų visuomenės darnaus vystymosi, specialiųjų komunikacijos ir informacijos srities žinių. Taip pat bus tobulinami studentų darnaus vystymosi komunikacijos planavimo, taikymo ir informacijos sklaidos įgūdžiai. Studijose akcentuojamos darnaus vystymosi tarptautinės perspektyvos, aplinkosauginės ir socialinės darnaus vystymosi tendencijos. Studentams bus siekiama suformuoti platesnį požiūrį į darnaus vystymosi komunikacinės politikos formavimą, jie gebės planuoti ir organizuoti pažangos komunikacijos projektus, užtikrinančius informacijos apie visuomenės gerovei svarbius aspektus sklaidą.

Į studijų programą bus priimami visų krypčių bakalaurantai. „Studijų programa pirmiausia skirta informacijos ir komunikacijos specialistams, kurie darnaus vystymosi principus jau taiko savo darbe, tačiau norėtų gauti daugiau žinių apie darnaus vystymosi politiką, ekologinio sąmoningumo raišką, ekologinės elgsenos būdus, miestų darnųjį vystymąsi,“ – teigia KF dekanas doc. dr. Andrius Vaišnys. Tiesa, baigusieji ne komunikacijos ir informacijos srities studijas, bet norintys studijuoti Darnaus vystymosi komunikacijos magistrantūros studijų programoje turės laikyti stojamąjį egzaminą.

Studijų programos trukmė – 1,5 metų. Studijų programos tobulinimui ir įgyvendinimui bus naudojamos ir projekto „Humanitarinių ir socialinių mokslų specialistų rengimo tobulinimas, skatinant ūkio plėtrą“ lėšos, taip pat šiai studijų programai iš Europos struktūrinių fondų lėšų bus papildomai skiriamos 6 valstybės finansuojamos vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: