Beta.lt, Grupinis.lt ir Cherry jungiasi, kuriama pirmaujanti interneto prekybos bendrovė Baltijos šalyse  (0)

Pirmaujančios Baltijos šalių interneto prekybos sistemos Beta.lt, Grupinis.lt ir Cherry pasirašė susijungimo sandorį. Jį užbaigus bus sukurta viena didžiausių regione interneto prekybos bendrovių, kurios mėnesio pardavimai sieks 1 milijoną eurų (3,45 mln. litų), o užimama rinkos dalis viršys 50 procentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvieną mėnesį daugiau nei pusė milijono žmonių apsilanko Grupinis.lt, Beta.lt ir Cherry tinklalapiuose, susipažindami su naujais restoranų, SPA centrų, kino teatrų, koncertų organizatorių, kelionių agentūrų  pasiūlymais, kurie tinklalapiuose pateikiami su nuolaidomis iki 70 proc. ir daugiau. Unikalias ir itin efektyvias prekių ir paslaugų reklamos ir pardavimo galimybes siūlančios elektroninių kuponų sistemos partneriais tapo daugiau nei 1300 paslaugų ir prekių tiekėjų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Sujungiamos bendrovės savo veiklą pradėjo 2010-ųjų pavasarį-vasarą ir labai greitai susilaukė populiarumo interneto vartotojų tarpe. Ypač jas pamėgo moterys, nuperkančios apie 70 proc. visų pasiūlymų kuponų. Beta.lt ir Grupinis.lt yra didžiausios prekybos elektroniniais “dienos pasiūlymų” kuponais  sistemos Lietuvoje, Cherry.ee yra Estijos rinkos lyderė, o Cherry.lv – antra pagal populiarumą Latvijoje. Susijungimas įvyks apsikeičiant akcijomis.  

Per mažiau nei 12 mėnesių Grupinis.lt, Beta.lt ir Cherry pardavė 424 tūkst. paslaugas ir prekes leidžiančių įsigyti kuponų, kuriais pasinaudoję vartotojai jau sutaupė 6,3 mln. eurų (21,7 mln. Lt). Kai kuriais atvejais prekybos sistema su ja bendradarbiaujantiems verslininkams pritraukdavo iki 20 proc. metinių pardavimų per vieną dieną.

„Ši sąjunga sukuria neginčijamą šios verslo šakos lyderį Baltijos šalyse. Naujasis darinys leis mums keistis geriausia patirtimi, vykdyti regionines akcijas ir tapti labai stipriais partneriais verslui ir mūsų vartotojams“, - sakė vienas iš Grupinis.lt  įkūrėjų Aldas Kirvaitis.

 „Labai greitai radome bendrą kalbą su partneriais iš Lietuvos, nes mus vienija bendri interesai ir aistra šiai veiklai. Tai tikras lygių partnerių susijungimas“, - pažymėjo Cherry vadovas Priitas Tompas.

Internetinės prekybos “dienos pasiūlymų” kuponais modelis atsirado JAV, kur 2008-aisiais savo veiklą pradėjo Groupon.com, tapusi greičiausiai augančia interneto kompanija istorijoje. Panašiai nutiko ir Baltijos šalyse, kur trijų pirmaujančių prekybos kuponais tinklalapių mėnesio pardavimai mažiau nei per metus pasiekė beveik milijoną eurų. „Planuojame per 1-2 metus tapti didžiausia interneto kompanija Baltijos šalyse“, - neslepia vienas iš Cherry įkūrėjų Andresas Susi. 

Prekybos sistemą Grupinis.lt Lietuvoje išplėtojo bendrovė „Dealcraft“, priklausanti investicijų įmonei „Blue Ant Holdings“. Pastaroji taip pat valdo didžiausią lietuvišką socialinį tinklą ONE.lt ir keletą kitų interneto projektų. „Blue Ant Holdings“ įkūrė Aldas Kirvaitis, Vilius Juraitis, Šarūnas Chomentauskas ir Romualdas Dumčius.

Beta.lt sukūrė Alvydė Palaimaitė  ir investicijų įmonė „MAKE Ventures“, kurią valdo Ilja Polivanovas ir Mantas Rauckis. Cherry 2010 metų balandį Estijoje įkūrė rizikos kapitalo fondo MTVP partneris Andresas Susi, dabartinis bendrovės vadovas Priitas Tompas, sistemų inžinierius Marius Andra ir keli kiti partneriai. Prie jų prisijungė vadovaujantis MTVP partneris Allanas Martinsonas, žinomas kaip vienas iš naujienų agentūros BNS ir naujienų portalo „Delfi“ įkūrėjų. Taip pat Janis ir Normundas Bergai – Latvijos investuotojai, besispecializuojantys technologijų sektoriuje.  

Po sėkmės Estijoje, Cherry šių metų vasarį atidarė tinklapį cherry.lv Latvijoje, kuris mažiau nei per tris mėnesius tapo antrąja pagal populiarumą prekybos pasiūlymų kuponais sistema. Cherry.lv vadovauja Girtas Slavinsas, buvęs didžiausio Latvijos socialinio tinklo Draugiem.lv vadovas. Susijungusios bendrovės naudos tuos pačius prekės ženklus kaip ir iki šiol: beta.lt ir grupinis.lt Lietuvoje,  cherry.ee, seller.ee ir cherrygift.ee Estijoje, cherry.lv Latvijoje. Bendros įmonės valdybą sudarys 5 nariai: Aldas Kirvaitis, Ilja Polivanovas, Allanas Martinsonas, Priitas Tompas ir Andresas Susi. Sujungtoje įmonėje iš viso dirbs 45 žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: