„GetJar“ įkūrėjas Ilja Laurs – tarp TOP25 Europos technologijų lyderių  (0)

2011 m. gegužės 9 d. – Vienas pasaulio įtakingiausių verslo žurnalų „Wall Street Journal Europe“ paskelbė 25 ryškiausius Europos technologijų lyderius. Į šį prestižinį sąrašą pateko ir lietuvių sukurtos atviros mobiliųjų aplikacijų platformos „GetJar“ įkūrėjas bei vadovas Ilja Laurs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greta lietuvio, sąraše puikuojasi kitų garsių pasaulinių kompanijų, tokių kaip „Skype“, „Google“, SAP, „Microsoft“, „Kaspersky Lab.“, „Facebook“, „Cisco“ ir kitų vadovaujančių asmenų vardai.

„Wall Street Journal“ pažymi, kad lietuvis sukūrė didžiausią pasaulyje atvirą mobiliųjų aplikacijų platinimo platformą. „GetJar“ suteikia aplikacijų kūrėjams galimybę pasiekti dešimtis milijonų vartotojų visame pasaulyje, o vartotojams – prieiti prie daugiau nei 150 tūkst. aplikacijų. Skirtingai nuo uždarų mobilių aplikacijų parduotuvių, tokių kaip „Apple iTunes“, „Google Android Market“ ir kt., kurios pateikia tik savo platformos aplikacijas ir griežtai reguliuoja aplikacijų kūrėjus, „GetJar“ pritaikytas visiems šiuo metu rinkoje parduodamiems mobiliesiems telefonams ir suteikia programų kūrėjams laisvę patiems pasirinkti verslo modelį, techninius sprendimus ir pan.

„Kiekvienas apdovanojimas, o ypač iš tokių tarptautiniu mastu pripažintų verslo ekspertų kaip „Wall Street Journal“, yra be galo vertingas ir malonus. Jis mums taip pat parodo, kad esame pasirinkę teisingą savo verslo kelią, orientuodamasi būtent į atvirą modelį, – sakė I. Laurs. –  Atvirame internete kiltų revoliucija, jei iš interneto svetainių kūrėjų staiga pradėtų imti 30 proc. mokestį nuo visų jų pajamų vien už tai, kad jų svetainei yra leidžiama veikti. Bet kaip tik tokį modėlį diegia uždaros mobilių aplikacijų platinimo sistemos, tokios kaip „iTunes“ arba „Android Market“. Mes tikime, kad mobiliųjų aplikacijų erdvė, kaip ir internetas, privalo būti atvira ir nesuvaržyta monopolistiniais apribojimais“.

Šiuo metu „GetJar“ vienija daugiau nei 350 tūkst. mobiliųjų aplikacijų kūrėjų, o bendras išplatintų aplikacijų skaičius siekia 2 milijardus. „GetJar“ platforma ir mobiliosios aplikacijos yra pritaikytos per 2,5 tūkst. mobiliųjų telefonų modelių.

Europos technologijų lyderio įvertinimas, kurį skyrė „Wall Street Journal Europe“ – jau ne pirmas I. Laurs ir „GetJar“ pripažinimas tarptautinėje erdvėje. Pernai žurnalas „Time“ lietuvių sukurtą aplikacijų platinimo platformą pripažino vienu iš 10-ties naujų projektų, kuris pakeis mūsų gyvenimus, Pasaulio Ekonomikos Forumas suteikė technologijos pionieriaus 2011 titulą, o telekomunikacijų naujienų ir tyrimų lyderis „Informa Telecoms & Media“ I. Laurs pripažino vienu iš 40-ies didžiausią įtaką pasaulio telekomunikacijų industrijai darančių asmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: