Saugesnio interneto akademijos absolventais šiemet tapo daugiau nei 2 tūkst. moksleivių  (0)

Penktadienį Palangoje savo turą per Lietuvą baigė Saugesnio interneto akademija, kurios absolventais tapo daugiau nei 2,3 tūkst. moksleivių. Tris mėnesius dešimtyje šalies miestų jie klausėsi paskaitų apie galimybes išvengti virtualaus gyvenimo pavojų ir grėsmių internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečius metus iš eilės Lietuvoje rengiamos Saugesnio interneto akademijos paskaitose iš viso yra dalyvavę maždaug 5 tūkst. moksleivių. Šiemet Saugesnio interneto akademijos lektoriai nuo vasario iki gegužės keliavusiame TEOBUSE surengė daugiau nei 100 paskaitų. Jos 4–11 klasių moksleiviams buvo skaitomos Trakuose, Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Mažeikiuose, Telšiuose, Šiauliuose, Plungėje, Alytuje ir Palangoje.

Išklausiusieji paskaitas gavo vertingų patarimų bei specialius akademijos diplomus, o aktyviausieji – ir įvairių prizų.

Saugesnio interneto akademiją organizavo Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centras, Ryšių reguliavimo tarnyba ir bendrovė TEO LT, AB.

Paskaitų turo partneriais tapo bendrovės: „Microsoft“, „Nod Baltic“, „Bibliotekos pažangai“, „Langas į ateitį“ ir „Lintel“. Projekto informaciniai partneriai yra interneto dienraštis „Exe.lt“, žurnalas „Computer Active“, laikraščiai: „15 minučių“, „Alytaus naujienos“, „Galvė“, „Palangos tiltas“, „Plungė“, „Santarvė“, „Sekundė“, „Šiaulių naujienos“, „Telšių žinios“ bei radijo stotis „FM 99“.

Vaikų saugumu internete besirūpinantiems tėveliams šiemet buvo sukurta interneto svetainė www.teo.lt/saugesnio-interneto-akademija, kurioje pateikiama akademijos organizatorių ir partnerių surinktų naudingų nuorodų, taip pat patarimų, mokomųjų vaizdo reportažų ir kitos aktualios metodinės medžiagos saugesnio interneto tema.

Kaip ir ankstesniais metais, akademija buvo rengiama tarptautinės Saugesnio interneto dienos, minimos daugiau nei 65 šalyse visame pasaulyje, proga. Daugiau informacijos apie saugų internetą ir Saugesnio interneto dienos renginius galima rasti svetainėje www.draugiskasinternetas.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: