Vilniaus universiteto bibliotekos lobių paieškos: knygos „Pamirštoji  mecenatystė“ sutiktuvės  (0)

Vilniaus universiteto biblioteka kartu su Vilniaus universiteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutu gegužės 12 d. kviečia į knygos „Pamirštoji  mecenatystė: Dovanų Vilniaus universiteto bibliotekai knyga, 1792–1832” pristatymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Knygą sudarė ir parengė Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto profesorius Arvydas Pacevičius. Ši knyga skirta senosios Lietuvos kultūros bei mokslo paveldui ir nepelnytai pamirštiems atminties institucijų (archyvų, bibliotekų, muziejų) fundatoriams, rėmėjams, mecenatams, kurie labdaringa veikla prisidėjo prie Vilniaus universiteto bibliotekos turtinimo.

Knygoje kartu su vertimu į lietuvių kalbą publikuojama Dovanų Vilniaus universiteto bibliotekai knyga (1792–1832), skelbiama mokslinė studija Mecenatystės slėpiniai, teikiamas pluoštas iliustracijų, atspindinčių dovanotojų ir dovanų tipologiją. Renginio metu ne tik bus pristatoma neseniai pasirodžiusi knyga, bet ir vyks pokalbis, kuriame žada dalyvauti mokslininkai ir atminties institucijų darbuotojai doc. dr. Alma Braziūnienė, Žygintas Būčys, prof. Domas Kaunas, doc. dr. Rimvydas Laužikas, dr. Sigitas Narbutas, prof. Arvydas Pacevičius ir kt. Pokalbį ves literatūrologas Virginijus Gasiliūnas. Į diskusiją kviečiami įsijungti visi renginio dalyviai, neabejingi senojo Vilniaus universiteto ir Lietuvos kultūros ir mokslo paveldui bei jo sklaidai.

„Knygos pristatymas ir diskusija turėtų sudominti ne tik senosios knygos tyrinėtojus, bet visus, neabejingus Vilniaus universiteto, o ypač jo bendruomenės, aktyviai dalyvavusios kuriant ir puoselėjant Biblioteką, istorija“, – kviesdamas į renginį kalbėjo knygos sudarytojas ir parengėjas profesorius Arvydas Pacevičius. Knygos sutiktuvės vyks 2011 m. gegužės 12 d. (ketvirtadienį) 14 val. Vilniaus universiteto bibliotekos Baltojoje salėje (Universiteto g. 3, Vilnius).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: