Solidarumo bėgimas „Už pažangų miesto transportą – metropoliteną” sutelkė vilniečių šeimas  (0)

Gegužės 15 d., Tarptautinę šeimos dieną, piliečių asociacija „Metro sąjūdis“ sostinėje organizavo solidarumo bėgimą „Už pažangų miesto transportą – metropoliteną”. Įvairaus amžiaus vilniečiai bėgo planuojama pirmąja metro linijos – Spaudos rūmai–Baltasis tiltas (šiuo metu esantis Metro stoties informacinis centras) – trasa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Solidarumo bėgimo nugalėtojų medaliai buvo įteikti vaikams iki 7 m. amžiaus, taip pat buvo skirta po tris prizines vietas dalyviams trijose amžiaus grupėse: 7-16 m., 16-50 m. ir nuo 50 m. Solidarumo prizais buvo pažymėti ir jauniausias, ir vyriausias bėgimo dalyvis. Bėgimo dalyvių apdovanojimą pratęsė pramogos. Dalyvius ir žiūrovus linksmino sportinių šokių klubo ”Ratutas” jaunieji šokėjai, vaikų ir jaunimo centro šokių studija “Lindyhopas” ir gatvės šokio grupė “Šokantys garsai”, dainavo vaikučiai iš vaikų laikinosios globos namų “Atsigręžk į vaikus”.

Koncertinę programą vėl keitė sportiniai žaidimai: į futbolo, krepšinio, improvizuoto tinklinio rungtis įsitraukė daugelis  dalyvių. Puikus oras pratęsė šventę  šeimiškais pasisėdėjimais ir užkandžiais čia pat ant žolės. Pasak “Metro sąjūdžio” valdybos pirmininko Juozo Zykaus, šis bėgimas suvienijo ne tik bendraminčius, kurie išreiškė savo solidarumą už pažangų miesto transportą metropoliteną, bet ir sutelkė vilniečių šeimas tarpusavio bendravimui, prasmingai paminint Tarptautinę šeimos šventę.

Piliečių asociacijos „Metro sąjūdis” iniciatyva, šį mėnesį, prie Baltojo tilto, pradėjo veikti simbolinės Metro stoties informacinis centras. Jame kasdien apsilanko nuo 200 iki 400 vilniečių ir miesto svečių. Daugelis sostinės gyventojai savo pilietinę valią dėl metropoliteno diegimo Vilniaus mieste išreiškia pasirašydami peticiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: