„Vaikas – smurto auka“ - tarptautinė konferencija Vilniuje  (0)

2011 m. gegužės 24 dieną Paramos vaikams centras organizuoja tarptautinę konferenciją „Vaikas – smurto auka: tarpžinybinis požiūris ir tarptautinė patirtis”, kurioje psichologai, teisėsaugos, vaikų teisių apsaugos, medicinos, socialinio darbo ir kitų sričių specialistai aptars vaikų, nukentėjusių nuo smurto ir dalyvaujančių teisinėse procedūrose, problematiką. Taip pat savo patirtimi dalinsis Lenkijos, Bulgarijos, Latvijos, Moldovos ir Ukrainos atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smurtas prieš vaikus yra opi ir plačiai nagrinėjama problema Lietuvoje. Dažnai susiduriama su specialistų, dirbančių su nusikaltimų aukomis, liudytojais bendradarbiavimo problemomis. Todėl rengiamoje konferencijoje bus aptariama vaikų, nukentėjusių nuo smurto ir dalyvaujančių teisinėse procedūrose, situacija ir kylantys tarpžinybinio specialistų bendradarbiavimo sunkumai. Lietuvos ir užsienio specialistai aptars ir pasidalins praktine nusikaltimų prieš vaikus prevencijos bei pagalbos nukentėjusiems vaikams patirtimi.

Konferencijoje dalyvaus teisingumo viceministras T. Vaitkevičius, generalinio prokuroro pavaduotojas A. Nevera, vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė, generalinės prokuratūros prokurorė D. Skorupskaitė Lisauskienė, taip pat medicinos, teisės, socialinio darbo, psichologinės pagalbos ir kitų sričių specialistai, kurie dirba su smurtą patyrusiais vaikais ir jų šeimomis, vykdo procedūras, kuriose tenka dalyvauti vaikams.

„Pastaruoju metu mūsų šalyje daug kalbama apie smurtą prieš vaikus, vis daugiau žmonių atpažįsta smurtą patiriančius vaikus ir ieško pagalbos. Kiekvienu konkrečiu atveju, svarbu, kaip specialistai reaguoja į kilusius įtarimus, kaip bendradarbiauja su kitais specialistais, kaip užtikrina vaiko saugumą, kiek pagalbos suteikia vaikui ir visai šeimai. Svarbu, kad būtų sistema, kurioje ne tik vaikas ir šeima nesijaustų vieniši, bet ir specialistai turėtų pakankamai profesinių žinių. Ši konferencija – svarbus žingsnis, kuomet skirtingų valstybinių institucijų bei nevyriausybinių organizacijų atstovai suvienys pajėgas ir numatys tolesnius darbo uždavinius“ – sakė Aušra Kurienė, Paramos vaikams centro vadovė.

Lietuvos teisėsaugos pareigūnai turės puikią progą sudalyvauti vaikų apklausų „10 žingsnių apklausos metodo“ pristatyme. Apklausų modelį pristatys ir apie jį pasakos žymi Lenkijos psichologė ekspertė, “Nobody's Children Foundation“ direktorė tarptautiniam bendradarbiavimui Maria Keller-Hamela.

Konferencija vyks viešbutyje „Šarūnas“ (Raitininkų g. 4, Vilnius), pradžia 9.00 val. Konferencija yra projekto “Vaikų – nusikaltimų aukų – kompleksinė apsauga” (remia Europos komisija) ir „Vaikystė be smurto“ (remia OAK fondas) dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: