Per penkerius metus duomenis iš kompiuterių vagiančių programų padaugėjo 750 proc.  (0)

„Kaspersky Lab“ ekspertai pastebi augantį internetinių nusikaltėlių susidomėjimą kompiuteriuose saugoma asmenine informacija – pastaraisiais metais užregistruota per 100 tūkstančių naujų Trojos arklio tipo programų (angl. Trojans). Šis skaičius, lyginant su 2006 m., išaugo net 7,5 karto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Trojos arkliai yra kenkėjiškos programos, kurios atlieka savavališkus veiksmus – ištrina, užblokuoja, pakeičia ar kopijuoja kompiuteryje esančius duomenis, trikdo kompiuterio ir jų tinklų darbą. Šių programų gausu – jos sudaro apie 80 proc. visų kenkėjų. Trojos arkliai gali pavogti Jūsų asmeninius ar konfidencialius duomenis ir kaip jau panaudos juos priklauso tik nuo abejotinos programišių moralės“, – kalbėjo programinės įrangos platintojo „Atviros informacinės sistemos“ projektų vadovas Andrius Šaveiko.

Iš visų Trojos arklio tipo programų rūšių labiausiai išaugo vartotojų šnipinėjimui pritaikytų kenkėjų (angl. Trojan-Spy) – jų per metus padaugėjo 135 procentais. Prisijungimo vardus ir slaptažodžius vagiančių programų (angl. Trojan-PSW) skaičius per metus išaugo 94 proc., o specialiai bankų, kreditinių kortelių ar kitų finansinių sistemų prisijungimo duomenims vogti sukurtų programų padaugėjo 22 procentais.

"Kiekvieną dieną milijonai kompiuterių yra užkrečiami kenkėjiškomis programomis, kurios juos paverčia tarsi kompiuteriais-zombiais, kurie vartotojui nežinant siunčia brukalus, eikvoja kompiuterių resursus ar netgi sugadina jų techninę įrangą, – teigė Stefanas Tanase, kompiuterinių saugumo sprendimų lyderės „Kaspersky Lab“ ekpertas. – Tuo pat metu įsilaužėliai gali nekliudomi prisijungti prie užkrėsto kompiuterio ir panorėję gali bet kaip naudoti juose saugomą informaciją“.

Norint užtikrinti asmeninių duomenų apsaugą „Kaspersky Lab“ specialistai pataria naudotis kompleksinėmis saugumo priemonėmis. Viena iš priemonių – virtuali klaviatūra, kuri leidžia įvesti reikiamus prisijungimo duomenis nesinaudojant įprastine klaviatūra. Tai neleidžia kenkėjiškoms programoms registruoti spaudžiamų klavišų ir sužinoti vartotojų prisijungimo vardų bei slaptažodžių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: