TATENA: Lietuvoje branduolinė energija naudojama tik taikiems tikslams  (0)

TATENA, įgyvendindama garantijų sistemą, kuri yra branduolinio ginklo neplatinimo režimo dalis, tikrina branduolines medžiagas, branduolinius objektus ir visą TATENA šalių narių veiklą branduolinės energijos panaudojimo srityje. Kiekvienais metais patikrinimo rezultatai yra pateikiami TATENA garantijų įgyvendinimo ataskaitoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausioje ataskaitoje už 2010 m., kurią paskutiniame savo sutikime patvirtino TATENA Valdytojų Taryba, pateikta išvada, kad 57 valstybėse, tarp jų ir Lietuvoje, deklaruotos branduolinės medžiagos ir objektai buvo naudojami tik taikiems tikslams bei nenustatyta nedeklaruotos veiklos branduolinės energijos panaudojimo srityje. Tokia išvada byloja apie branduolinės energijos panaudojimo tik taikiems tikslams šalyje skaidrumą. Lietuvai ji pateikiama jau 8 metus iš eilės.

TATENA garantijos – priemonės, kurios leidžia TATENAI tikrinti, ar šalis vykdo savo tarptautinius įsipareigojimus nenaudoti branduolinės energijos branduolinio ginklo kūrimui. VATESI yra LR Vyriausybės paskirta atsakinga institucija už susitarimo dėl garantijų taikymo ir jo papildomo protokolo įgyvendinimą Lietuvoje. Daugiau informacijos apie TATENA garantijas galima rasti VATESI svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)