Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba pacientų eiles mažins internetu  (0)

Šiuo metu modernizuojama ir plečiama Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) informacinė sistema. Užbaigus projektą, NDNT ir sveikatos sistemos įstaigos galės tarpusavyje efektyviai keistis duomenimis elektroniniu būdu, o pacientai – pas tarnybos specialistus iš anksto užsiregistruoti internetu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, kad tai paspartins šios tarnybos darbą ir padės optimizuoti įstaigos veiklą bei palengvinti klientų registraciją. Minėtas sprendimas įgyvendinamas, bendradarbiaujant su žinių valdymo sprendimus kuriančia bei diegiančia įmone ,,Blue Bridge Code“. 

„Didžioji dalis tarnyboje besilankančių žmonių turi rimtų sveikatos sutrikimų, todėl jiems dažnai ypač sunku laukti eilėse. Modernizavus informacinę sistemą, pacientai galės iš anksto užsiregistruoti pas mūsų specialistus jiems patogiu laiku. Tai suteiks galimybę prognozuoti apsilankančių žmonių srautus, efektyviau juos aptarnauti bei kokybiškiau dirbti“, – teigia Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos direktorius Zdislavas Skvarciany.

Be to, pasak Z.Skvarciany, išplėtus informacinę sistemą, bus sumažintas tarnybos „popieriuje“ perduodamos ir saugomos informacijos kiekis, sėkmingai užtikrintas „vieno langelio“ principas. Mat sistemoje sveikatos priežiūros įstaigos ir NDNT galės keistis duomenimis – ligonio darbingumui ar neįgalumui reikalinga nustatyti informacija, gydytojų konsultacinės komisijos išvadomis ir kitais reikalingais dokumentais – elektroniniu būdu.

Prie tarnybos informacinės sistemos, kuri yra pirmasis tokio pobūdžio projektas, prisijungė vienos didžiausių Lietuvoje asmens sveikatos priežiūros įstaigų – Vilniaus Universiteto ligoninės Santariškių klinikos, Centro ir Šeškinės poliklinikos. Minėtos įstaigos naudojasi skirtingomis informacinėmis sistemomis, todėl atliekamas jų suderinamumas su Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos sistema. Įgyvendinus projektą, keistis el. dokumentais su tarnyba bus sudarytos galimybės visoms šalies asmens sveikatos priežiūros įstaigoms.

„Ši sistema tiek sumažins įvairių dokumentų šūsnis sveikatos apsaugos sistemos įstaigose, tiek nuims dokumentų rinkimo ir pateikimo naštą nuo pacientų. Be to, duomenys bus patikimai saugomi ir kaupiami. Tokie projektai padeda pagrindus spartesnei visos e. sveikatos sistemos plėtrai Lietuvoje“, – teigia Vykintas Arlauskas, įmonės ,,Blue Bridge Code“ direktorius.  

Pasak V. Arlausko, šiame projekte sukaupta patirtis bus svarbi toliau Lietuvoje vystant e. sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinę sistemą (eSPBI IS) ir elektroninę sveikatos istoriją (ESI). Tai vienas iš pirmųjų projektų, kurio metu komunikacija vyksta naudojant tarptautinį, pasaulyje pripažintą standartą HL7 v3 (angl. Health Level-7), apimantį visas sveikatos priežiūros veiklos sritis.

Planuojama, kad minėtas projektas bus visiškai baigtas įgyvendinti iki 2012 metų kovo mėnesio pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)