„Internet Explorer“ naršyklė laikysis įsipareigojimų verslo ir namų vartotojams  (0)

Viešojoje erdvėje netyla diskusijos apie interneto naršyklių – „Firefox ir „Chrome“ – kūrėjų požiūrį į verslo, valstybinių įmonių ar kitų organizacijų naudojimąsi naršyklėmis ir jų palaikymą. Savo ruožtu „Microsoft“, interneto naršyklės „Internet Explorer“ kūrėja, akcentuoja savo įsipareigojimus visiems „Internet Explorer“ vartotojams – verslo bendrovėms, organizacijoms ir namų vartotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verslo įmonių ir jų IT sistemas prižiūrinčių specialistų nepasitenkinimą pastaruoju metu sukėlė interneto naršyklės „Firefox“ ketvirtosios versijos gyvavimas, pasibaigęs prabėgus vos trims mėnesiams nuo jos paleidimo. Kai kurios verslo įmonės vos spėjo atlikti bandymus „Firefox 4“ naršyklei, o ją jau pakeitė penktoji naršyklės versija. Rinkos ekspertus suglumino „Firefox“ kūrėjų „Mozilla“ pasisakymai apie tai, kad verslo klientai jiems niekada nebuvo svarbiausia rinkos dalis. Panaši situacija nutiko ir su „Google“ kuriama naršykle „Chrome“.

„Firefox 4“ prisipažinimas, kad jie neturi galimybių teikti naršyklės palaikymą didelėms organizacijoms, atkreipė dėmesį į „Internet Explorer“ naršyklės įsipareigojimus. Naujoji naršyklės versija „Internet Explorer 9“ turi palaikymo ciklą, kuris truks 9 metus nuo naršyklės pasirodymo. Tuo tarpu „Internet Explorer 8“ palaikymo įsipareigojimas truks 11 metų. Palyginimui, „Firefox 4“ palaikymas truko vos kelis mėnesius, o „Firefox 3“ – nesiekė nė dviejų metų.

Didelės organizacijos, atsakingos už sveikatos apsaugą, ar kitas įvairias paslaugas turi skirtingus poreikius interneto naršyklėms. „Internet Explorer“ kūrėjai vartotojams ir organizacijoms kas aštuonias savaites pateikia atnaujinimus penkioms naršyklės versijoms, veikiančioms septyniose operacinėse sistemose su 14 atnaujinimo paketų (angl. Service Pack). Visa tai atliekama 96-omis kalbomis, kuriomis veikia naršyklė.

Viešų diskusijų metu „Microsoft“ atstovai pažymi, kad jų kuriamų produktų („Office“, „Windows“) palaikymo ir aptarnavimo trukmė tiek verslo, tiek paprastiems vartotojams siekia 10 ar daugiau metų. Toks terminas yra nustatytas atsižvelgus į vartotojų ir organizacijų poreikius, o ne į trumpalaikius verslo ar rinkos siekius.

Apie naršykles ir jų kūrėjų požiūrį į verslo klientus pastaruoju metu rašė tinklalapiai  „PC Magazine“, „ZDNet“, „Computerworld“ ir kiti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: