Naujausius mokslo laimėjimus Lietuvos mokyklose pristatys laboratorija ant ratų  (0)

Jau šį rudenį Lietuvos mokyklas pasieks pirmoji šalyje mobili laboratorija, kuri supažindins moksleivius su naujausiais biomokslų laimėjimais. Laboratorijos ant ratų idėją įgyvendina Vilniaus universitetas kartu su bendrove „Thermo Fisher Scientific“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laboratorija bus aprūpinta modernia daugiau kaip 175 tūkst. litų vertės „Thermo Fisher Scientific“ įranga, kuria moksleiviai galės patys atlikti pažintinius eksperimentus. Edukacinę programą taip pat sudarys mokslo populiarinimo paskaitos, mokymai ir diskusijos.

„Džiaugiamės, kad galime padėti Vilniaus universitetui populiarinti gyvybės mokslus Lietuvos mokyklose. Universitetas yra seniausia ir didžiausia Lietuvoje aukštojo mokslo institucija ir mokslinių tyrimų lyderis. Taigi mūsų kartu įgyvendinama programa leis šiomis vertingomis mokslo žiniomis sudominti ir jaunąją būsimų mokslininkų kartą“, – teigė bendrovės „Thermo Fisher Scientific“ Laboratorinių prietaisų grupės prezidentas Alanas Malusas.

Lietuvai labai svarbu išugdyti jaunąją gamtos ir tiksliųjų mokslų specialistų kartą. Šiems mokslams priklauso ateitis, o kurti pažangią valstybę turime pradėti nuo jaunosios kartos. „Vilniaus universitetas neatsilieka nuo pasaulinių mokslo tendencijų, moderniose laboratorijose dirba aukščiausios kvalifikacijos dėstytojai ir tarptautinį pripažinimą pelnę mokslininkai, tad šis bendradarbiavimas suteiks galimybę moksleiviams pristatyti mokslo laimėjimus keliaujančioje laboratorijoje, skatins jaunuolius domėtis tyrimais ir plės jų akiratį“, – pabrėžė Vilniaus universiteto rektorius akademikas Benediktas Juodka.

Mobilios biomokslų laboratorijos projektas apims visus Lietuvos regionus, neaplenkiant nuošalesnių vietovių mokyklų. Mini autobusas su specialia edukacine programa po šalies mokyklas važinės reguliariai, o programa bus skirta 8 ir vyresnių klasių moksleiviams. Programai įgyvendinti jau pradėta burti jaunųjų Vilniaus universiteto mokslininkų komanda.

„Laboratorija ant ratų yra skirta vaikams, todėl jai pavadinimą sugalvoti kviesime visus šalies moksleivius. Geriausio vardo autoriui bus skirtas ir prizas – jo mokykla bus viena pirmųjų, į kurią atvyks mobili laboratorija“, – sakė „Thermo Fisher Scientific“ Vilniaus padalinio generalinis direktorius Algimantas Markauskas.

Planuojama, kad pirmoji mobilios laboratorijos kelionė įvyks rugsėjį. Per metus ji galėtų aplankyti iki 30 šalies mokyklų. Sutartis dėl Lietuvos mokykloms skirtos mobilios biomokslų laboratorijos steigimo buvo pasirašyta šiandien Pasaulio lietuvių ekonomikos forume. Ją pasirašė prof. habil. dr. B. Juodka ir A. Malus, kuris forume skaitė ir specialų pranešimą, skirtą Lietuvos konkurencingumui.

„Thermo Fisher Scientific“ yra didžiausia pasaulio bendrovė, siūlanti produktus ir paslaugas mokslui. Jos sukurti produktai ir paslaugos padeda greičiau atlikti mokslinius tyrimus ir sėkmingai spręsti problemas, su kuriomis susiduriama atliekant tiek sudėtingus eksperimentus, tiek kasdienius tyrimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)