„Microsoft“ paskelbė „Imagine Cup 2011“ turnyro laimėtojus  (0)

Devintasis kasmetinis didžiausias pasaulyje studentų technologijų turnyras „Imagine Cup 2011“ finišavo rekordiniu finalu Niujorke, kuriame dalyvavo daugiau nei 400 studentų. Baigiamajame turnyro etape komandos grūmėsi pristatinėdamos savo projektus – kaip, naudodamiesi „Microsoft“ technologijomis studentai siūlo spręsti pasaulines problemas, tokias kaip badas, tarša ar švietimo trūkumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Imagine Cup 2011“ turnyro finalo metu „Microsoft“ atskleidė, jog planuoja pradėti trijų metų 3 mln. JAV dolerių vertės stipendijų programą, kuri padės „Imagine Cup“ dalyviams realizuoti savo idėjas.

Studentai, dalyvaujantys „Imagine Cup“ turnyre sukuria įkvėpiančius projektus ir kiekvienais metais pakelia kartelę vis aukščiau. Suteikiame jiems finansinę, technologinę bei vadybinę pagalbą ir manome, kad konkurso dalyvių idėjos gretai taps tikrove“, – sakė „Microsoft Developer Division“ vyresnysis viceprezidentas Sivaramakrishnan Somasegar.

Studentai iš Lietuvos „Imagine Cup“ aukštumas žada šturmuoti ir kitąmet

Nors šiemet „Imagine Cup 2011“ finale Lietuvos atstovų nebuvo, į antrąjį „Imagine Cup“ etapą pateko 11 studentų iš Lietuvos. Devyni iš jų dalyvavo IT iššūkio kategorijoje, o likę du suformavo komandą „Sparta“ ir dalyvavo skaitmeninės medijos – vaizdo filmukų kūrimo – kategorijoje.

Daugiausiai balų pirmajame etape, IT iššūkio kategorijoje tarp lietuvių surinkęs KTU studentas Tomas Dabašinskas nusiteikęs ir toliau dalyvauti „Imagine Cup“ turnyruose. „Nors šiemet dėl laiko trūkumo nepavyko pateikti užduoties sprendimo finalui, esu įsitikinęs, kad kitąmet dalyvausiu IT iššūkyje. „Imagine Cup“ – tai puikus būdas pasitikrinti savo IT žinias ir pasigalynėti su kolegomis iš viso pasaulio“, – sakė T. Dabašinskas.

Skaitmeninės medijos kategorijoje į antrą etapą pateko Lietuvos studentų komanda „Scientists of Art“. „Antrajam „Imagine Cup“ etapui naudodamiesi pieštinės animacijos technologijomis sukūrėme filmuką apie tai, kaip žmones kartu gali spręsti pasaulines problemas. Nors ir finalą patekti nepavyko, „Imagine Cup“ turnyro metu pasisėmėme vertingų žinių apie filmukų vaizdo ir garso montavimą, išmokome keletą rinkodaros triukų bei filmuko populiarinimo subtilybių“, patirtį konkurse vertino „Scientists of Art“ komandos narys Martynas Petkevičius.

Lietuvos komandos prieš keletą metų yra laimėjusios aukščiausius apdovanojimus „Imagine Cup“ turnyre. 2005 metais komanda iš Lietuvos užėmė pirmą vietą Trimatės grafikos kategorijoje, o 2004 metais ta pati komanda buvo užėmusi antrąją vietą.

Imagine Cup“ laimėtojai pasidalijo solidžius piniginius prizus savo idėjų įgyvendinimui

Programinės įrangos kategorijoje nugalėjusi studentų komanda „Hermes“ iš Airijos laimėjo 25 tūkst. JAV dolerių prizą, su kuriuo tikisi savo projektą paversti masinės gamybos įrenginiu. Airiai sukūrė prietaisą, kuris prijungtas prie automobilio renka vairavimo informaciją, kelią ją į „debesyje“ esantį serverį, susistemina ir pateikia vairuotojui ataskaitą arba rekomendacijas apie jo vairavimą.

Piniginius 25 tūkst. JAV dolerių prizus taip pat išsidalijo komandos iš Lenkijos, Prancūzijos ir Brazilijos, kūrusios internetinius žaidimus, mobiliųjų telefonų bei „Windows/Xbox“ platformų žaidimus.

10 tūkst. dolerių prizą ir „Publikos pasirinkimo“ apdovanojimą iš aktorės Evos Longoria rankų atsėmė „Team Rapture“ iš Bangladešo. Šis apdovanojimas yra vienintelis, įteikiamas publikos sprendimu.

Šiemet „Imagine Cup 2011“ turnyre dalyvavo 350 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio. Finale Niujorke susirinko daugiau nei 400 studentų iš 70 šalių.

Finalo metu simbolinė „Imagine Cup“ vėliava buvo perduota „Microsoft Australia“ vadovui Pip Marlow, todėl kitąmet didžiausio technologijų turnyro finalas vyks Sidnėjuje. Jau dabar „Imagine Cup“ tinklalapyje imaginecup.com studentai iš viso pasaulio gali registruotis „Imagine Cup 2012“ metų turnyrui.

Apie „Imagine Cup“ turnyrą

Imagine Cup“ turnyre studentai iš viso pasaulio, pasitelkę „Microsoft“ technologijas kuria sprendimus, padedančius kovoti su Jungtinių Tautų įvardintomis opiausiomis problemomis - badu, vaikų mirtingumu, socialine atskirtimi, gamtos tarša ir kitomis.

Imagine Cup 2011“ konkurse studentai galėjo dalyvauti vienoje iš penkių kategorijų. Programinės įrangos kategorijos dalyviai kūrė realiai pritaikomas kompiuterines programas. Įdėtinių sistemų konkurse studentai turėjo sukonstruoti prietaisą, kurio anksčiau dar niekas nebuvo sukūręs. Dalyviai taip pat galėjo varžytis, kurdami kompiuterinius žaidimus ar vaizdo filmukus. IT iššūkio konkurse testų pagalba buvo renkamas talentingiausias IT specialistas.

Daugiau informacijos apie „Imagine Cup“ galima rasti tinklalapyje http://imaginecup.com

Imagine Cup 2011“ turnyro finalo rezultatai:

Programinės įrangos kūrimas

Pirma vieta: komanda „Hermes“, Airija

Antra vieta: komanda „Note–Taker“, JAV

Trečia vieta: komanda OaSys, Jordanija

Įdėtinių sistemų kūrimas

Pirma vieta: komanda „NTHUCS“, Taivanas

Antra vieta: komanda „Harmonicare“, Kinija

Trečia vieta: komanda „Endeavour_Design“, Ruminja

Žaidimo kūrimas mobiliesiems įrenginiams

Pirma vieta: komanda „Geekologic“, Prancūzija

Antra vieta: komanda „Close World Mobile“, Prancūzija

Trečia vieta: komanda „Dragon“, JAV

Žaidimo kūrimas internetui

Pirma vieta: komanda „Cellardoor“, Lenkija

Antra vieta: komanda „Signum Fidei“, Filipinai

Trečia vieta: komanda „Quegee Team“, Slovakija

Žaidimo kūrimas „Windows/Xbox“ platformoms

Pirma vieta: komanda „Signum Games“, Brazilija

Antra vieta: komanda „JubJub“, Tailandas

Trečia vieta: komanda „WickedTeam“, Čekijos respublika

Skaitmeninė medija

Pirma vieta: komanda „M.N.A.“, Ruminija

Antra vieta: komanda „Brothers Forever“, Omanas

Trečia vieta: komanda „CottonCandy“, Taivanas

Windows Phone 7“

Pirma vieta: komanda „HOMERUN“, Korėja

Antra vieta: komanda „Zipi Zigi“, Korėja

Trečia vieta: komanda „The LifeLens Project“, JAV

Sąveikos programų iššūkis

Pirma vieta: komanda „alaniarides“, Graikija

Antra vieta: komanda „Bells Team“, Brazilija

Trečia vieta: komanda „DemosceneSpirit“, Lenkija

IT iššūkis

Pirma vieta: Jean–Sébastien Duchene, Prancūzija

Antra vieta: Błażej Matuszyk, Lenkija

Trečia vieta: Yunheng Mong, Singapūras

Orchard“ programavimo platformos iššūkis

Pirma vieta: komanda „MP Brun“, Danija

Antra vieta: komanda „Virtual Dreams – Orchard“, Brazilija

Trečia vieta: komanda „Zveen Zveen Team“, Serbija

Windows 7 Touch“ iššūkis

Pirma vieta: komanda „India Rose“, Prancūzija

Antra vieta: komanda „_dreambender_“, Indonezija

Trečia vieta: komanda „IUVO“, Japonija

Publikos pasirinkimas

Komanda „Team rapture“, Bangladešas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: