Konferencija-diskusija „Dujos – ekologiškas kuras“  (0)

Energetikos ir technikos muziejus kviečia į atvirą konferenciją-diskusiją „Dujos – ekologiškas kuras“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu visuomenė dažnai diskutuoja apie alternatyvią energetiką, naujus metodus, technologijas. Taip pat svarstoma, kuo būtų galima pakeisti sparčiai brangstančius ir aplinkai neigiamą poveikį darančius naftos produktus bei anglį. Neretai nuošalyje lieka viena iškastinio kuro rūšių – gamtinės dujos.

Gamtinės dujos žinomos jau seniai. Pirmieji bandymai jas panaudoti praktikoje prasidėjo dar XIX a. antroje pusėje, tačiau intensyvus jų vartojimas sparčiai išaugo vos prieš kelis dešimtmečius. Nederėtų užmiršti ir to fakto, jog šis kuras pastaraisiais metais užima vis svarbesnes pozicijas tarp įvairių energijos resursų. Šiandien gamtinės dujos plačiai naudojamos pramonėje ir buityje, vis dažniau ir transporte. Be to, svarbiausi pranašumai prieš anglį ir naftos produktus tampa vis labiau akivaizdūs, tai – gamtinių dujų ekologiškumas ir vartojimo patogums.

Apie tai ir dar daugiau sužinosite atvykę į Energetikos ir technikos muziejų (Rinktinės g. 2, Vilnius).

Konferencijos diskusijos temos:

– „Gamtinės dujos buityje“. Laimonas Cvirka (AB „Lietuvos dujos” MDD ET eksploatavimo inžinierius).

– „Dujų panaudojimas viešajame transporte“. Juozas Grabys (UAB „Vilniaus autobusai” direktorius technikai) ir Laimonas Dapšys (LR SGD automobiliams asociacijos prezidentas).

Renginio moderatorius Energetikos ekspozicijos kuratorius Edgaras Juška (Energetikos ir technikos muziejus).

Konferencija vyks spalio 6 d. 16 val. Energetikos ir technikos muziejaus Turbinų salėje. Į konferenciją-diskusiją kviečimi visi norintys. Visi, kurie yra atsakingi už savo ateitį, taupų energijos resursų vartojimą, ekologišką gyvenimo būdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: