Vasario mėnesį Kaune - vienintelės Lietuvoje inžinerinės varžybos  (0)

Kaunas jau daug metų garsėja geriausiais krepšininkais bei nuostabiomis Kalėdinėmis eglėmis, o dabar turi galimybę didžiuotis ir vienintelėmis Lietuvoje studentų rengiamomis inžinerinėmis varžybomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

EBEC (European BEST Engineering Competition) -  tai ne tik inžinerinės varžybos, tai būdas Europos studentams parodyti visuomenei, kad šiuolaikinis studentas tai daugiau nei teorinių žinių pripumpuotas robotas, jis-gebantis dinamiškai mąstyti ir inovatoriškai kurti jaunuolis, kuriam rūpi visuomenės ir, svarbiausia, jo ateitis. Vienydamas beveik visos Europos inžinerinius universitetus, šis renginys studentui suteikia galimybę ne tik pademonstruoti žinias, bet ir praplėsti akiratį su savo komanda išvykstant į sekantį etapą, kuris šiemet vyks nuostabiajame Rusijos mieste – Sankt Peterburge. Ankstesniais metais šias inžinerines varžybas studentai ir kompanijos atpažindavo „BEST sprendimų“ vardu, šiais metais nuspręsta tapatintis su Europiniu EBEC lygiu, todėl šiemet inžinerinės varžybos didžiuojasi „EBEC‘13 Kaunas“ pavadinimu.

Pirmąjį šių varžybų etapą Lietuvoje, jau septintus metus iš eilės entuziastingai organizuoja Kauno Technologijos Universiteto tarptautinė studentų organizacija BEST Kaunas. Šiame etape KTU studentų komandos varžosi atlikdamos atvejo analizės (Case study) bei inžinerinę (Team Design) užduotis, kurias ruošia ir teikia įmonės. Šiais metais prie jau nebe pirmus metus dalyvaujančių įmonių: „Fima“, „Mars Lietuva” ir „CIE LT Forge” prisijungia MEZON. Šios įmonės ne tik teikia studentams užduotis, tačiau ir steigia prizus geriausiai pasiruodžiusiom komandoms.

Šių metų vasario 21d. Kauno technologijos universiteto elektronikos fakultete vyksiantis renginys galimybę pademonstruoti savo gebėjimus suteikia ne tik studentams, bet ir Kauno miesto moksleiviams. Jaunieji protai varžosi kitoje kategorijoje, tačiau turi galimybę laimėti ne ką mažesnius prizus. Dalyvauti šitokio lygio inžinerinėse varžybose mokiniai turi galimybę jau trečius metus. Kasmet pastebimas vis didesnis jų entuziazmas.

EBEC‘13 Kaunas“ padeda ugdyti studentų socialinį sąmoningumą, supažindinti su dabartinėmis pasaulinėmis problemomis ir įtraukti juos į šių problemų sprendimų ieškojimą, pasitelkiant techninius ir socialinius gebėjimus. Daugiau informacijos apie šį renginį puslapyje www.ebec.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: