Kovo 16 d. „Litexpo“ parodų centre pirmą kartą Lietuvoje rengiamas jaunųjų išradėjų konkursas „Robotiada 2013“  (0)

Šių metų kovo 16-tą dieną 11.30–18.00 sostinės „Litexpo“ parodų centre rengiama jaunųjų išradėjų lyga „Robotiada 2013“. Renginį organizuoja VŠĮ „Robotikos Akademija“ kartu su asociacija INFOBALT. Renginio globėjas – Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jaunųjų išradėjų sąskrydis, kurio rengėjų tikslas – Lietuvoje auginti būsimuosius išradėjus, būti naujoviškų idėjų ir moderniausių technologijų taikymo iniciatoriumi ir suteikti vaikams galimybę nuolatos eksperimentuoti su supančia aplinka, tapti sumaniais kūrėjais, aktyviais ir bendradarbiaujančiais, ieškančiais modernių praktinių sprendimų.

Renginys ROBOTIADA 2013 sieks sujungti visus, kam rūpi modernios Lietuvos ateitis, sumanios visuomenės kūrimas. Renginyje lankysis ir dalyvaus LR Švietimo ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos universitetų, kolegijų ir kitų garbių valstybės institucijų, vaikų ir jaunimo ugdymo programų atstovai, modernių technologijų verslo įmonės. Į šią šventę atvyks kelios dešimtys 10-16 metų moksleivių komandų, šimtai moksleivių, mokytojų, jų tėvų iš Lietuvos miestų ir miestelių.

Renginio programa:

11.30-12.00 ROBOTIADA 2013 atidarymas

12.00-17.00 Renginio metu vyks komandinės robotų konstruktorių varžybos pagal pasaulinį First Lego League (FLL ) varžybų modelį. Pasaulyje kasmet rengiami „First Lego League“ (FLL) robotikos konkursai, Europoje jie vyksta Vokietijoje. Kiekvienais metais daugelyje pasaulio šalių vyksta atrankinės varžybos. Joms mokiniai rengiasi beveik visus metus.

Kiekvieną kartą skelbiama vis nauja tema, susijusi su šiandienai aktualių problemų sprendimų ieškojimu. Šiemet FLL tema - „Padėk senjorams“. Jau kuris laikas komandų nariai analizavo problemas, su kuriomis susiduria senyvo amžiaus žmonės bei žmonės su negalia. Šiose varžybose komandos ir pristatys savo sumanytus sprendimus, praktinius projektus.

Kiekviena šalis turi dalyvavimo kvotą – vieną komandą iš kiekvienos šalies. Tad šių respublikinių FLL varžybų nugalėtojai turės teisę atstovauti Lietuvą pasaulinėse robotų konstruktorių varžybose.

17.00-18.00 Apdovanojimai ir šventės uždarymas

Komandos bus apdovanotos ir kvietimais susipažinti su modernių technologijų verslo įmonių veikla, mokslinėmis laboratorijomis. Tai Lazerių ir Šviesos Mokslo ir Technologijų Asociacija kviečia komandas į įmonę „OPTOLITA“ susipažinti kaip yra kuriami lazeriai. „Moog Medical Devices Group“ dovanoja komandoms kvietimą apsilankyti moksliniuose inžinieriniuose bei gamybos skyriuose ir pamatyti iš arti modernių medicinos prietaisų kūrimo ir gamybos procesą, susipažinti su kūrėjais. Visi dalyviai bus apdovanoti “BOD group“ pagamintais produktais.

12.00-17.30 Žiūrovams skirta pažintinė, pramoginė erdvė ir programa

Čia vyks mokomosios naujųjų technologijų pamokėlės SMAGIOJI ROBOTIKA, kur kiekvienas galės pasimokyti sukonstruoti ir suprogramuoti autonominį robotuką, vykdantį sumanytas komandas.

„Paliečiamų technologijų“ ekspoziciją – TAIKOMOJI ROBOTIKA. Čia KTU Panevėžio institutas demonstruos edukacinius mobilius robotus. VGTU pristatys elektromobilį, trišakį robotuką ir akies rainelės atpažinimo įrenginį. VDU irgi parodys savo robotus, o Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos Robotas rašys laiką trasoje. Įmonė LISODEA ir Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos moksleivių komanda džiugins savo pasiekimais robotikoje.

Sirgalių FLL - speciali programa drąsiems sirgaliams, norintiems tiesiog renginyje praktiškai išbandyti visą techninės kūrybos su pasivaržymu procesą. Sumaniųjų Šeimų Klubas – atskira erdvė šeimoms su jaunesniais vaikais - čia galės dalyvauti visi norintys vaikai, jų tėveliai ir visi siekiantys patys išbandyti naujoves.

ROBOTIADA 2013 visiems dalyviams ir žiūrovams yra nemokamas.

Daugiau informacijos ir visiems būtina išankstinė registracija www.robotikosakademija.lt ir facebook.com/RobotikosAkademija.

„Robotikos akademijos“ vizija – ateitis, pilna smalsių mokslininkų, inovatyvių dizainerių, kūrybingų inžinierių bei sumanių šeimų ir laimingų žmonių. Norint, kad ši idėja būtų plačiau paskleista ir labiau pasiekiama Lietuvos vaikams, buvo inicijuota ROBOTIADA – tai olimpiniu principu pagrįstos varžybos. Per praėjusius metus buvo suorganizuota beveik pusšimtis šviečiamojo pobūdžio renginių visoje Lietuvoje.

ROBOTIADA plito nuo Lietuvos Respublikos Seimo iki atokiausių mūsų šalies kampelių. „Robotikos Akademija“ kviečia jungtis bendraminčius, partnerius, neabejingus Lietuvos ateičiai ir pažangiam jaunimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: