Moderniai Lietuvos GPIS - Apple pripažinimas  (7)

Išleisdama naująją išmaniųjų telefonų operacinę sistemą iOS8 Apple atsižvelgė į Lietuvoje veikiančią novatorišką gyventojų perspėjimo ir informavimo apie potencialias ekstremalių situacijų grėsmes sistemą (toliau - GPIS) ir aktyvavo perspėjimo pranešimų funkciją iPhone telefonuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra didelis Lietuvos GPIS įvertinimas, nes iki šiol Apple buvo aktyvinusi šią funkciją tik JAV, Japonijoje ir Olandijoje naudojamiems iPhone telefonų aparatams. Atnaujinus išmaniojo telefono operacinę sistemą į iOS8, perspėjimo pranešimų priėmimo funkcija oficialaus Apple partnerio Omnitel tinklo klientams aktyvinima automatiškai, todėl nereikia atlikti jokių papildomų konfigūravimo veiksmų norint aktyvuoti pranešimų priėmimą. Tokie perspėjimo pranešimai gali būti priimami ne tik Lietuvos gyventojų, bet ir užsienio piliečių, atvykstančių į Lietuvą su iPhone telefonais ir prisijungusių Omnitel tinkle. Tikimasi, kad artimiausiu metu Apple aktyvins šią funkciją ir Bitės, bei Tele2 klientams naudojantiems iPhone įrenginius.

Nesant ekstremalių situacijų grėsmės GPIS testiniai pranešimai siunčiami kartą per mėnesį (pirmąjį mėnesio šeštadienį, 12 val.). Tai yra puiki galimybė gyventojams pasitikrinti ar telefonas gali priimti tokius perspėjimo pranešimus. Atsižvelgiant į naudotojų teisę pačiam spręsti dėl perspėjimo pranešimų priėmimo, iPhone išmaniajame telefone yra realizuota galimybė telefonui drausti pranešimų priėmimą atlikus atitinkamus nustatymus „Government alert“ skiltyje. Tačiau primygtinai rekomenduojama palikti aktyvuotą visų lygių perspėjimo pranešimų priėmimą, nes:

·         GPIS naudojama tik išskirtinai informavimo apie potencialias grėsmes tikslais;

·          GPIS paslauga yra nemokama;

·         Šiai paslaugai nenaudojama jokia asmeninė naudotojo informacija;

Be minėtų iPhone įrenginių automatinis perspėjimo apie ekstremalių situacijų grėsmę pranešimų aktyvinimas buvo realizuotas LG Nexus 4 ir LG Nexus 5 įrenginiuose ir veikia visų trijų mobiliojo ryšio operatorių – Omnitel, Bitės ir Tele2 tinkluose. Daugiau informacijos apie GPIS ir perspėjimo pranešimų priėmimą iPhone ir kitų gamintojų telefonuose galite rasti adresu – www.gpis.vpgt.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (7)