Didžiausių Europoje inžinerinių varžybų pirmasis etapas EBEC Kaunas vyks KTU kovo 6-7 d.  (0)

Kauno Technologijos Universiteto tarptautinė BEST Kaunas organizacija, kaip ir kasmet, jau 10 kartą rengia tradicija tapusias EBEC (European BEST Engineering Competition) inžinerines varžybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai varžybos vienijančios, kūrybingas ir trokštančias iššūkių, asmenybes, burtis komandiniam darbui bei pritaikyti universitete įgytas žinias praktiškai. Pernai savo jėgas šiose varžybose išbandė net 88 studentai, tad šiais metais tikimasi jų suburti per šimtą, pirmajam EBEC inžinerinių varžybų etapui Kaune, KTU „Santakos“ slėnyje. Siekiant skatinti tarptautiškumą šiemet bus suteikta galimybė inžinerinėse varžybose dalyvauti ir mūsų universitete studijuojantiems tarptautiniams studentams.

 EBEC Kaunas varžybos kasmet pritraukia vis daugiau Kauno technologijos universiteto studentų išbandyti savo jėgas bei vis gausesnį renginio idėją remiančių įmonių skaičių. Inžinerinių varžybų dalyviams iššūkius meta ir užduotis teikia tokios įmonės, kaip: „FIMA“, „Mars Lietuva“, „Litgrid“ ir „Energetikos projektai“.

EBEC dalyviai kasmet sprendžia dviejų tipų užduotis: atvejo tyrimo užduotį (Case study) bei inžinerinę užduotį (Team Design). Atvejo tyrimo metu, dalyviams tenka spręsti problemines užduotis, pateikti situacijos analizę ar net modelius, tad studentams tenka pasitelkti tiek kūrybiškumą, tiek inžinerines žinias. Įmonėms pristačius šio tipo užduotį komandos turi 1 dieną intensyvaus darbo ją nagrinėjant ir sekančią dieną prezentacijos forma pateikia jos sprendimą.

Antrosios, inžinerinės užduoties metu, renginio partneriai pristato „Team Design“ užduotį, kurios metu iš pateiktų medžiagų konstruojamas tam tikras prietaisas ar jo modelis. 2014 m. studentams teko susidoroti su itin išradinga užduotimi - pasverti važiuojanti automobilį, kuriai įvykdyti studentai naudojo ir konkurso organizatorių pateiktas medžiagas, ir plastikinę tarą, balionus bei kitus po ranka pasitaikiusius daiktus. Todėl drąsiai galima teigti, jog varžybų dalyviai neapsieis be kūrybiškumo bei turės galimybę savo sugeneruotas idėjas įgyvendinti  praktiškai.

EBEC Kaunas - tai tik pirmasis iš trijų inžinerinių varžybų etapų. Nugalėtojai šiemet keliaus į Taliną, kuriame rungsis tarp 18 geriausių regiono komandų. Regiono nugalėtojų laukia ir finalinis etapas, kuris vyks Portugalijoje, Porto miesto universitete. Inžinerinių varžybų dalyviai ir nugalėtojai apdovanojami įmonių ir organizacijos BEST įsteigtais prizais.

Vietinių lygių bei regionų nugalėtojai gauna nemokamus kelialapius į sekančius etapus, kuriuose jų laukia ne tik nauji iššūkiai, bet ir neįkainojami įspūdžiai, galimybė asmeniškai bendrauti su ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje žinomų įmonių atstovais ir entuziastingais kolegomis iš kitų universitetų.

Skamba neįtikėtinai? Patikėk savimi bei šiemet išbandyk savo jėgas ir TU! Praėjusiais metais KTU studentai nugalėjo ne tik antrajame (EBEC Baltic) etape, bet ir finale (EBEC Final) ir tapo absoliučiais inžinerinių varžybų, organizuotų Rygos universitete, nugalėtojais. Taigi, studente, dalyvauk ir parodyk savo žinias jau kovo 6-7 dienomis, nes EBEC inžinerinės varžybos ir vėl šturmuos Kauną! Rink 4 asmenų komandą arba registruokis vienas ir BEST Kaunas ją suburs už tave.

Daugiau informacijos www.ebec.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: