Tegul sunkai pasiekiamus langus valo robotai  ()

Pašvietus pavasario saulei, pasimato langų nešvarumai. Daugelis griebiasi šluostės ir skuba kruopščiai valyti langus. Tačiau nuvalius keletą langų, paskausta rankas ir nugarą, o ir rezultatas ne visada džiugina. Sunku išvalyti sudėtingų konstrukcijų, didelius ir aukštai esančius langus. Daugiabučių gyventojai, gyvenantys aukštesniuose namo aukštuose, dėl langų valymo kartais rizikuoja net savo gyvybe. Laimei, šį rizikingą ir varginantį darbą gali savarankiškai atlikti langų valymo robotai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Langų valymas robotu

Jei anksčiau apie buitinius robotus galėjome tik pasvajoti, šiandien juos galime puikiai įdarbinti. Langų valymo robotas gali būti valdomas per išmaniojo telefono programėlę arba paleidžiamas funkciniu mygtuku.

Išmanieji robotai darbą pradeda, jums iniciavus darbų pradžią arba startuoja jūsų iš anksto numatytu laiku – pagal sudarytą grafiką. Tereikia langų valymo robotą pridėti prie kurio nors lango kampo ir jį paleisti. Robotas pats savarankiškai susidaro valymo žemėlapį arba juda pagal iš anksto gamykloje suprogramuotą algoritmą, kad kruopščiai išvalytų langą bei tausotų elektros energiją.

Baigęs darbą, robotas grįžta į tą pačią vietą, kurioje jis startavo ir apie darbo pabaigą praneša garsiniu signalu bei pranešimu į jūsų mobilųjį telefoną.. Prieš robotą perdedant ant kito lango, rekomenduojama nešvarias mikropluošto šluostes išskalbti arba naudoti naujas.

Mitai, susiję su langų valymo robotais

Nors langų valymo robotai pasaulinėje rinkoje yra įsitvirtinę kone dešimtmetį, juos gaubia daugybė mitų. Didžiuosius buitinių robotų gamintojus Lietuvoje atstovaujančios įmonės „Lazy House“ vadovas teigia, kad ne visos žmonių abejonės yra pagrįstos:

„Dažniausiai susiduriame su trimis pagrindiniais mitais. Pirmasis – dauguma žmonių bijo langų valymo robotus įsileisti į namus, nes abejoja, kad robotas gali langus išvalyti geriau nei jie patys. Tačiau ilgametė mūsų ir mūsų klientų praktinė patirtis rodo, kad tai tėra tik mitas. Langų valymo robotai langus išvalo kur kas švariau nei žmonės – nelieka nė mažiausių ruoželių. Be to jie pasiekia sunkiai prieinamas vietas, susidūrę su kliūtimis, pvz., durų rankenomis – jas apeina, nes juose yra integruota daugybė jutiklių.

Antrasis dažnai sutinkamas mitas – langų valymo robotas yra nesaugūs. Tai taip pat neatitinka tikrovės. Visų langų valymo robotų gamintojų prioritetas – saugumo užtikrinimas. Todėl visuose langų robotuose yra integruojama kruopščiai ištestuota speciali vakuuminė sistema, kad robotas veiktų itin saugiai. Papildomai saugumas užtikrinamas apsaugine virve, įspėjamaisiais garsiniais signalais bei pranešimais į jūsų mobilųjį telefoną. Be to, visuomet rekomenduojama iš kambario, kuriame dirba robotas, išvesti vaikus bei naminius gyvūnus.

Ir trečiasis mitas, kad langų valymo robotas tinkamas tik didelės kvadratūros langams valyti. Iš tiesų langų valymo robotai puikiai gali valyti ir paprasto nedidelio buto langus bei kitus paviršius, pvz., veidrodžius, plyteles, gruoblėtą stiklą, plaunamas sienas bei pertvaras. Jei dažnai valote vertikalius paviršius, susimąstykite, ar ne paprasčiau būtų įdarbinti robotą.“

Tinkamo modelio pasirinkimas

Langų valymo robotas taupo ne tik jūsų laiką, pinigus, bet ir sveikatą. Su robotu tikrai nereikia investuoti į brangią buitinę chemiją ar papildomas valymo priemones. Robotai naudoja daugkartines mikropluošto šluostes. Jas galima skalbti rankomis arba skalbimo mašina. Siekiant maksimalaus švarių langų rezultato, tiesiog būtina atsižvelgti į jūsų asmeninius valymo poreikius, todėl įmonės ,,Lazy house“ atstovai rekomenduoja pasitarti su konsultantais ar tiesiog vykti į robotų saloną ir demonstracinius langų valymo robotus išbandyti patiems. Jis įspėja, kad „robotas, tinkantis jūsų kaimynui, gali būti visai neefektyvus jūsų namuose arba visiškai neatitikti jūsų individualių poreikių.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: