Ką turite žinoti prieš įsigydami naują televizorių?  ()

Ateina laikas, kada tenka pasvarstyti apie naujo televizoriaus įsigijimą, ir tuomet kyla ne taip ir mažai klausimų – pradedant tuo, kokia turėtų būti televizoriaus įstrižaine, ir baigiant įvairiomis papildomomis televizorių funkcijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu televizorių pasirinkimas tikrai nėra siauras, tad visada yra galimybė nuspręsti, kokie televizoriai galėtų geriausiai pateisinti jūsų lūkesčius. Tereikia atkreipti dėmesį į keletą svarbiausių šių įrenginių savybių, ir tikrai galėsite rasti pačius palankiausius sprendimus. Taigi, nuo ko pradėti naujo televizoriaus paieškas el. parduotuvėje 1a.lt, ir ką svarbiausia žinoti?

Įvertinkite, koks yra televizoriaus ekranas

Pastarąjį dešimtmetį parduotuvėse siūlomi televizoriai smarkiai patobulėjo, tad dažnu klausimu tampa tai, koks televizoriaus ekranas galėtų geriausiai pasiteisinti – juk būtent tai lems, ar vaizdas bus pakankamai ryškus. Vos prieš kelerius metus vyravo televizoriai, turintys plazminį ekraną, tačiau šiandien tokie įrenginiai yra išstumiami iš rinkos, ir siūloma rinktis LED arba OLED matricos televizorius:

  • Šviesos diodų (LED) ekranai yra pagaminti iš keleto sluoksnių – šviesos pralaidumą reguliuojančių skystųjų kristalų ir šviesą skleidžiančių LED elementų. Palanku tai, kad tokį ekraną turinčių televizorių korpusas yra labai plonas, be to, tokie televizoriai tausoja elektros energiją;
  • OLED matricos ekranai yra sudaryti iš organinių šviesos diodų. Tokį ekraną turintys televizoriai džiugina puikiu kontrastu, ryškumu bei geru matymo kampu.

Televizoriaus įstrižainė

Nors daugelis pirkėjų prisipažįsta svajojantys apie kuo didesnės įstrižainės televizorių, tačiau optimali televizoriaus įstrižainė visada priklauso nuo to, kur televizorių statysite (ar kur jį pakabinsite), ir iš kokio atstumo dažniausiai žiūrite televizorių:

  • Televizoriaus įstrižainė įprastai matuojama coliais, ir šis parametras dažniausiai yra nurodomas įrenginio modelio pavadinime (įstrižainės dydis – pirmieji du skaičiai). Jei esate numatę kokią vietą namuose paskirsite televizoriui prie įstrižainės tereikės pridėti vos kelis centimetrus, nes šiuolaikinių televizorių įstrižainė užima beveik visą įrenginio korpusą;
  • Namams paprastai visiškai pakanka 32-55 colių įstrižainės televizoriaus, tačiau visada rekomenduojama paskaičiuoti, koks televizoriaus dydis bus optimaliu pasirinkimu. Įvertinę, iš kokio atstumo žiūrėsite televizorių, galėsite pasirinkti tinkamiausią televizoriaus įstrižainę.

Ekrano raiška

Visada tikimasi, kad televizoriaus rodomas vaizdas bus pakankamai ryškus, tad ekrano raiška – vienas svarbiausių kriterijų. Šiuolaikiniai televizoriai paprastai džiugina tikrai ryškiu vaizdu, tačiau atsižvelgę į tai, kokia yra prietaiso skiriamoji geba, tikrai galėsite pasirinkti tinkamiausią įrenginį:

  • Ultra HD ekranus turi didžioji dalis šiuolaikinių televizorių, kurių įstrižainė yra didesnė nei 40 colių;
  • Full HD ekranas prieš keletą metų karaliavo populiarumo viršūnėse, tačiau šiandien tokie televizoriai pasirenkami rečiau. Dažniausiai Full HD ekraną turintys televizoriai yra 24-55 colių įstrižainės;
  • HD Ready ekraną turi tie televizoriai, kurių įstrižainė yra mažesnė nei 24 coliai. Tokie įrenginiai yra ganėtinai pigūs.

Kitos svarbios savybės

Jau aptarėme, kad renkantis televizorių iš 1a.lt svarbu atsižvelgti į tai, kokia yra jo įstrižainė bei vaizdo ryškumas, tačiau tuo nereikėtų apsiriboti. Tinkamiausi televizoriai bus pasirenkami įvertinus ir kitas svarbias savybes:

  • Smart TV sistema šiuo metu yra viena svarbiausių savybių, kada norima pasirinkti tinkamiausią televizorių. Tokie televizoriai leidžia prisijungti prie interneto ar kitų namuose esančių išmaniųjų įrenginių, taigi, prietaiso galimybės tampa kur kas didesnės;
  • Pasvarstykite, kiek pinigų galite skirti televizoriaus įsigijimui, ir įvertinkite, kokių gamintojų prietaisai yra sulaukę geriausio įvertinimo.

Atsižvelgus į šiuos svarbiausius kriterijus, televizoriai elektroninėje parduotuvėje 1a.lt gali būti pasirenkami kur kas paprasčiau, o kilus tam tikriems neaiškumams, visada galite pasikonsultuoti su pardavėjais, kurie jums padės išsirinkti patį tinkamiausią įrenginį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: