Projektoriai internetu: kaip išsirinkti tinkamus?  ()

Projektorių pasirinkimas šiuo metu yra tikrai labai didelis, tad tuomet, kai svarstoma įsigyti tokios technikos namams ar verslui, neretai keliamas klausimas, kaip išsirinkti patį tinkamiausią įrenginį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gana dažnu pasirinkimu tampa projektoriai internetu, nes internetinėje erdvėje išsirinkti ir įsigyti tinkamos technikos galima ne tik paprasčiau, bet taip pat ir pigiau. Taigi, kaip nesuklysti renkantis, ir į ką vertėtų atkreipti dėmesį?

Projektoriaus paskirtis

Prekyboje galime rasti mini projektorių, projektorių, skirtų namų kino teatrui arba verslui. Namų kino teatrui skirti projektoriai įprastai pasižymi dideliu ryškumu ir gali simuliuoti itin didelį ekraną, o verslo projektoriai pasižymi itin dideliu ryškumu, tačiau jų simuliuojamas ekranas įprastai yra mažesnis. Mini projektoriai dažniausiai yra pasirenkami tada, kai juos dažnai tenka pasiimti su savimi – šiandien galime rinktis net ir tokius, kurie lengvai tilptų į kuprinę ar į lagaminą. Šie projektoriai gali būti tiesiog idealiu pasirinkimu, kuomet tenka rengti įvairias prezentacijas, pravesti mokymus skirtingose vietose, ir t.t.

Projektoriaus kraštinių santykis

Projektorių kraštinių santykis gali būti labai įvairus, todėl ieškant tinkamiausio projektoriaus vertėtų į tai atkreipti dėmesį. Kiekvienas galimų pasirinkimų turi savų privalumų ir trūkumų, todėl tai gali padėti paprasčiau priimti tam tikrą sprendimą.

  • 4:3 kraštinių santykis puikiai pasiteisina tada, jei projektorius naudojamas filmų peržiūrai – toks projektorius tinka ir tada, kai filmai yra žiūrimi itin dideliame ekrane;
  • 16:9 formatas pasirenkamas bene dažniausiai, nes jam galima pritaikyti labai įvairią įrangą;
  • 2.40:1 formatas pasiteisina tada, jei jūsų mėgstami filmai yra pritaikyti būtent tokiam formatui, tačiau svarbu įvertinti tai, kad tokie projektoriai yra ganėtinai brangūs.

Skiriamoji geba

Projektoriai internetu taip pat pasirenkami ir pagal tai, kokia yra jų skiriamoji geba: ilgą laiką populiariausiu pasirinkimu buvo tokie projektoriai, kurių skiriamoji geba yra 1280x720, tačiau šiandien pasirinkimo galimybės tuo neapsiriboja. Taip pat galima įsigyti tokių projektorių, kurių skiriamoji geba yra 1280x800, 1920x800 ar 4K. Pastaroji pasirinkimo galimybė yra pati naujausia, tačiau tokių projektorių pasirinkimas gali pareikalauti gana nemažų išlaidų.

Projektoriaus montavimas

Renkantis projektorių svarbu atsižvelgti į tai, ar jis puikiai tiks tam tikrai numatytai patalpai. Kartais projektorių tenka pritaikyti įvairiose skirtingose patalpose, tad palankiu pasirinkimu gali būti tokie projektoriai, kurie turi priartinimo objektyvus bei fizinį lęšių poslinkį. Jei projektorių tenka pasiimti į įvairius susitikimus, ypatingai svarbiu kriterijumi bus tai, ar projektorių yra paprasta montuoti, todėl svarbu į tai atkreipti dėmesį.

Projektoriaus kaina

Taip pat ne ką mažiau svarbu ir tai, kokia yra projektoriaus kaina – juk dažniausiai dar iš anksto numatoma, kiek pinigų tam bus paskirta. Jei siekiate šios technikos įsigyti pačia geriausia kaina, tiesiog galite apsilankyti internetinėje svetainėje https://pigu.lt/lt/kompiuterine-technika/, kurioje rasite tikrai nemažą jus dominančios įrangos pasirinkimą, tad turėsite galimybę išsirinkti labiausiai tinkantį įrenginį.

Projektoriaus gamintojas

Norintys įsigyti projektorių gana dažnai dėmesį kreipia ir į tai, koks yra projektoriaus gamintojas. Šiuo metu turime galimybę rinktis įvairių prekinių ženklų produkciją, tad pravartu pasidomėti, kuri jų yra sulaukusi pačių geriausių įvertinimų. Ieškant tinkamiausio sprendimo pravartu atkreipti dėmesį į tai, kokių gamintojų  projektoriai yra sulaukę pačių palankiausių įvertinimų, ir tai gali padėti priimti palankiausią sprendimą.

Jei išsirinkti tinkamą projektorių būtų pernelyg sudėtinga, paprasčiausiai pasikonsultuokite su specialistais, kurie tikrai duos naudingų patarimų, ir padės paprasčiau apsispręsti, kokie projektoriai internetu galėtų geriausiai pasiteisinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: