Kaip mansardos šiltinimas veikia namo šildymo sąnaudas  ()

Turite mansardą. Kas mėnesį mokate dideles sąskaitas. Kasmet šildymo išlaidos vis didėja. Ką galite padaryti, kad šilumą sulaikytumėte name ir sutaupytumėte šildymui skiriamų išlaidų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verta apšiltinti mansardą

Jeigu turite mansardą, jos apšiltinimas yra geras būdas nemažai sutaupyti. Atsiminkite, kad labai daug šilumos – net iki 30 proc. – iš namo pasklinda pro stogą! Todėl patariame apšiltinti mansardą – akmens vata izoliuoti stogą (jeigu mansarda šildoma) arba perdangą po mansarda (jeigu mansarda nešildoma). Šiluma liks name ir nereikės papildomai šildyti patalpų.

Akmens vata – mėgstama izoliacinė medžiaga

Akmens vata – izoliacinė medžiaga, kurią noriai renkasi ir naudojama mansardoms šiltinti. Tai lemia kelios priežastys. Akmens vatos gaminiai yra tiek lankstūs, kad juos galima lengvai kloti tarp gegnių, gerai užpildo erdvę tarp stogo konstrukcijos elementų ir visa tai galima atlikti savarankiškai.

Aukšta gyvenimo patalpoje kokybė

Mansardai šiltinti naudojama akmens vata juntamai pagerina gyvenimo šioje patalpoje kokybę. Vata puikiai reguliuoja patalpų mikroklimatą. Yra hidrofobinė, vadinasi, nesugeria drėgmės iš oro. Neleiskite, kad daugintųsi mikroorganizmai. Kadangi vata taip pat praleidžia garus, būsite tikras, kad jūsų mansardos termoizoliacijos paviršiuje neatsiras pelėsių ir grybų sporų. Vata nepūva, nes yra biologiškai atspari. Puikiai saugo patalpas nuo triukšmo. Pluoštinė vatos struktūra ir tankis lemia, kad tai yra puiki garso izoliavimo medžiaga. Tai ypač svarbu mansardose, kurios pritaikomos gyventi. Vata neleis namiškiams girdėti į stogo dangą barbenančių lietaus lašų ar krušos triukšmo. Taip pat vata yra nedegi, taigi pagerina statinio gaisrinę saugą. Vata priskiriama aukščiausiai degumo klasei (A1), taigi atlaiko net iki 1000 °C! Nurodoma, kad vata išlieka patvari ilgiau nei 55 metus.

Vasarą maloniai atvėsina patalpą

Akmens vatos gaminiai žiemą, apšiltinus mansardos stogą, padeda sumažinti pastato šilumos nuostolius, o vasarą neleidžia jam įkaisti. Vasarą mansarda smarkiai įkaista per stogą. Kaitriomis dienomis, jeigu nėra tinkamos akmens vatos izoliacijos, mansardoje gali laikytis labai aukšta temperatūra. Sprendimai su vata padės išvengti dažno kondicionieriaus jungimo, ir gausite mažesnes sąskaitas už elektrą.

Reziumė: 30 proc. šilumos prarandama pro stogą. Mansarda – namo dalis, kuria verta pasirūpinti. Rinkitės sprendimus su akmens vata stogui izoliuoti, kad žiemą šiluma liktų name, o vasarą rečiau prireiktų naudoti kondicionierių. Atsiminkite, kad akmens vata yra aukščiausios kokybės – patvari ir laiko ilgus metus. Vieną kartą šiltinimui išleisti pinigai greitai sugrįžta mažesnėmis sąskaitomis už šildymą žiemą ir elektrą vasarą.

Straipsnis buvo parašytas bendradarbiaujant su https://www.rockwool.lt/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: