Čiužinių technologijos: kaip jie gaminami ir kaip rinktis?  ()

Geras miegas ir jo svarba – nenuginčijama. Kokybiškas miegas suteiks naujų jėgų, motyvacijos, o ir sveikatos prasme jis labai svarbus, norint gyventi sveiką, visavertį gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miegamojo įrengimas ir lovos yra labai svarbios proceso dalys, tačiau dar svarbesnė – tinkamai parinkti čiužiniai. Visgi jie lemia, ar pailsėsime kokybiškai ir nepertraukiamai, nekamuos sveikatos problemos, susijusios su prastu miegu.

Kokių tipų čiužinių yra?

Neretam, besirenkančiam naują čiužinį kyla dvejonių ir svarstoma, koks tiks labiausiai ir padės išsimiegoti kokybiškiausiai. Pasirinkimas yra žymiai lengvesnis ir greitesnis procesas, kai žinoma, kokių tipų čiužiniai egzistuoja.

  • Putų poliuretano čiužiniai. Tai vienas iš populiariausių variantų. Jie yra higieniški – neturi aiškaus, specifinio kvapo, taip pat yra itin elastingi, prisitaiko prie miegančiojo kūno. Be to, dažniausiai jie nesukelia alerginių reakcijų.
  • Spyruokliniai. Jie pasižymi puikia oro cirkuliacija, tai leidžia juos vėdinti ir palaikyti miego higieną lengvai.
  • Viskoelastiniai. Šis pasirinkimas puikiai tiks tiems, kuriems lovos kaimynas trukdo miegoti neramiais judesiais. Dėl gamyboje naudojamų medžiagų ir technologijų jie puikiai sugeria judesius, todėl net su neramiausiu partneriu galima bus išsimiegoti nuostabiai. Svarbu pabrėžti, kad juose oro cirkuliacija nevyksta taip paprastai, kaip kituose, todėl juos gali reikėti vėdinti papildomai.
Išskirtinė proga - 3 kartus pigiau parduodami naujausi ir aukščiausios klasės „Lanmodo Vast Pro“ vaizdo registratoriai, pirmoji partija tiesiog iššluota (įrašų pavyzdžiai, Video)
2807 2

„Lanmodo Vast Pro“ - yra naujausios kartos automobiliniai vaizdo registratoriai. Jie rinkoje dar tik pradeda pasirodyti ir gamintojas šiuo metu juos siūlo įsigyti už labai gerą kainą.

Išsamiau

Renkantis bus lengviau, jei yra iš anksto pasidomėta, koks čiužinys tinkamiausias. Trumpai juos aptarus, pasirinkimas tikrai gali būti greitesnis ir patogesnis.

Kaip jie gaminami?

Smalsesniems pirkėjams, besirenkant tinkamiausią čiužinį gali kilti ir šis klausimas. Specialistai skuba papasakoti ir trumpai aptarti, kaip gaminami įvairių tipų čiužiniai. Reikėtų pradėti nuo to, kad praėjusį šimtmetį čiužiniai buvo gaminami rankomis, dauguma buvo formuojami iš lukštų, šiaudų ir dengiami audiniu. Ilgainiui atrastos kiek stabilesnės, patvaresnės ir sveikesnės medžiagos. Visgi tobulėjant technologijoms, tobulėja ir čiužinių gamyba.

 

Visų pirma, šis gaminys pradedamas nuo jo bazės. Pavyzdžiui, jei tai spyruokliniai čiužiniai, pradedama nuo spyruoklių, kurios dažniausiai gaminamos iš plieno ir anglies junginio, bloko. Tinkamas pagrindas užtikrina čiužinio ilgaamžiškumą.

Vėliau pereinama prie bazės užpildymo. Priklausomai nuo čiužinio tipo, jis užpildomas tam tikromis medžiagomis. Po to seka jo padengimas. Pigesni dengiami paprastesnėmis medžiagomis, o brangesni – natūralesnėmis, pavyzdžiui, bambuko pluoštu. Pabaigoje gaminys padengiamas specialiomis ilgaamžiškumą ir antibakterines savybes užtikrinančiomis medžiagomis.

Kaip pasirinkti tinkamą sau?

Sužinojus, kokių tipų čiužinių yra ir kaip jie gaminami, metas nuspręsti, kaip pasirinkti tinkamą sau:

  • čiužinio aukštis. Svarbu, kad lipant nuo jo ar gulantis nereikėtų jausti diskomforto. Jei taip yra, reikėtų apsvarstyti kito aukščio čiužinį.
  • Kietumas. Svarbu įvertinti, kokio kietumo reikia jums. Kenčiantieji nuo nugaros skausmo turėtų ypač atidžiai tai daryti, nes tinkamai parinktas lovos priedas suteiks puikų poilsį ir sumažins skausmus.
  • Medžiaga. Įvertinkite, ar turite galimybes čiužinį dažnai vėdinti ir prižiūrėti, ar siekiate paprasto naudojimo ir ar reikia judesių sugėrimo. Pagal tai galima spręsti, iš kokios medžiagos pagamintas jis tiks.

 

Taigi, tikslingai ir atidžiai parinktas čiužinys ne tik suteiks tobulą miegą, bet ir pagerins kasdienį gyvenimą ir jo kokybę. Rekomenduojame juos rinktis apgalvotai ir pamiršti bemieges naktis ant nepatogios lovos ar sofos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: