Šiuolaikinių čiužinių privalumai  ()

Šiuolaikinės technologijos leidžia sukurti itin aukštos kokybės čiužinius, kurie atitinka individualius miego įpročius ir poreikius. Tokie gaminiai suteikia galimybę mėgautis komfortišku poilsiu be jokių kompromisų. Kaip vienus iš populiariausių galima išskirti poliuretaninius ir spyruoklinius čiužinius. Kokiais privalumais jie pasižymi ir kodėl tai tobulas pasirinkimas svajojantiems apie aukščiausios klasės poilsį?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekologiškas gamybos procesas

Šiais laikais ekologija įgauna vis didesnę svarbą kiekvienoje gyvenimo srityje. Todėl gaminant čiužinius naudojamos aplinkai ir žmogui palankesnės medžiagos. Pažangios technologijos leidžia atsisakyti kenksmingų komponentų. Kai kurių poliuretaninių čiužinių sluoksniai yra išpjaustyti taip, kad susinertų vienas su kitu. Dėl šios priežasties jų gamybos procese nenaudojami klijai. Tai padeda užtikrinti ne tik sveiką miego aplinką, bet ir didesnį čiužinio pralaidumą orui.

Tvirtumas ir ilgaamžiškumas

Šiuolaikiniuose čiužiniuose naudojamas putų poliuretanas yra prisotintas natūralaus sojų aliejaus ekstrakto. Ši medžiaga suteikia gaminiams patvarumo. Ekologiškas sojų aliejus neleidžia putų poliuretanui išdžiūti ir suirti. Be to, jis užkerta kelią dulkių erkučių veisimuisi, taip padėdamas sukurti miegui palankią aplinką.

Taisyklingą stuburo padėtį palaikančios ergonominės zonos

Priklausomai nuo modelio, čiužiniai gali būti suskirstyti ergonominėmis zonomis, kurios sukurtos atsižvelgiant į žmogaus kūno anatomiją ir sandarą. Kiekviena iš jų skirtingai reaguoja į atitinkamos kūno dalies svorį ir spaudimą: juosmens srityje, kur spaudimas yra didesnis, čiužinys įdumba labiau. Tai leidžia išlaikyti taisyklingą stuburo padėtį, kuri svarbi sveikam viso organizmo funkcionavimui.

 

Tinkamumas kūdikiams ir alergiškiems žmonėms

Dar vienas šiuolaikinių čiužinių privalumas yra jų tinkamumas alergiškiems žmonėms ir kūdikiams. Tokie gaminiai yra sertifikuoti ir patikrinti dermatologų. Kuriant juos naudojamos saugios medžiagos, nesukeliančios jokių alerginių reakcijų. Šiuo atveju verta paminėti ir prieš tai aptartą ekologišką sojų aliejaus ekstraktą, kuris yra visiškai natūralus. Sertifikatais taip pat užtikrinama, kad gaminant čiužinių užvalkalus nenaudojamos tokios sveikatai pavojingos medžiagos kaip sunkieji metalai, formaldehidai ar draudžiamieji pesticidai.

 

Pralaidumas orui

Tam, kad čiužinyje nesikauptų drėgmė, labai svarbu, kad jis būtų pralaidus orui. Šią savybę leidžia garantuoti tinkamos struktūros medžiagos ir speciali gaminio konstrukcija. Elastingas putų poliuretanas pasižymi atvirų porų struktūra, todėl jis gerai praleidžia orą ir išgarina drėgmės perteklių. Be to, vidurinėje čiužinio dalyje gali būti papildomi oro tarptai, padedantys užtikrinti jo vėdinimą. Tam, kad dar geriau praleistų orą, gaminio apačioje yra specialus tinkliukas.

Jeigu jau kurį laiką svarstote įsigyti naują čiužinį, dabar gali būti pats metas tai padaryti. Pažangios technologijos leidžia sukurti nepriekaištingos kokybės gaminius, kurie pasižymi funkcionalumu ir ilgaamžiškumu. Be to, tam, kad įsigytumėte norimą čiužinį, jums nebūtina vykti iš namų. Pasinaudoję el. parduotuve, tai galite padaryti nesugaišdami daug laiko. Tegul mėgautis patogiu miegu būna paprasta!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: