Tiksli skaitmeninė orų prognozė Vilniuje  ()

Visiškai nebūtina laukti orų prognozės per televiziją, nes visą būtiną informaciją galima perskaityti Meteoprog portale.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia publikuojama tiksli skaitmeninė orų prognozė apie oro temperatūrą, kritulius ir vėjo greitį Vilniuje bei kituose šalies miestuose.

Vilniaus klimatą žymiai įtakoja Baltijos jūros artumas. Žiema čia itin minkšta. Smarkių šalnų taip pat pasitaiko, bet itin retai.

Gruodžio oro Lietuvos sostinėje savybės:

  • vidutinė dienos ir nakties temperatūra siekia +0,2 °С ir -1,7 °С;
  • vidutinė kritulių norma — 49,1 mm. Per mėnesį būna ne daugiau, nei trys lietingos dienos;
  • gruodžio mėnesį pasitaiko dvi snieguotos dienos;
  • debesuotų dienų būna daugiau, nei saulėtų (77% prieš 3%), 19% atvejų oras yra debesuotas.

Skaitmeninę valandinę orų prognozę arba informaciją apie orą tam tikrą dieną taip pat galima sužinoti Meteoprog portale. Duomenys pravers ne tik vietiniams gyventojams, bet ir turistams, planuojantiems kelionę į Lietuvą savaitgaliui arba švenčių dienoms.

Orai Panevėžyje gruodį

 

Vilnius yra šalies pietvakariuose, todėl jam būdingos oro sąlygos gali nesutapti su šiaurės regionų duomenimis. Orąi Panevėžyje gruodį galima apibūdinti, kaip kritulingą. Čia jų pasitaiko žymiau mažiau, o temperatūra kartais nusileidžia žemiau -2 °С.

Debesuotų ir saulėtų dienų santykis yra maždaug toks pat, kaip Vilniuje. Žiema Lietuvoje nedžiugina Saulės šviesa, o debesuotos dienos pasitaiko dažnai.

Meteoprog tinklalapyje vartotojai gali sužinoti tikslesnius duomenis apie orus Panevėžyje. Portale pateikti kiekvieno žiemos mėnesio pirmosios dienos duomenys, todėl užtenka į paieškos eilutę įvesti savo atvykimo laikotarpį ir įvertinti būsimas oro sąlygas.

Oras Lietuvos Šiaurės-Vakaruose: orai Skuodas

 

Tam tikro Lietuvos regiono klimatą įtakoja jūros artumas, pavyzdžiui, pakrantės rajonuose dažniau pasitaiko vėjo, bet žymiai rečiau sninga, o centrinėje šalies dalyje viskas iš esmės kitaip. Su oru Šiaurės-Vakaruose galima susipažinti pagal užklausą orai Skuodas — Skuodo miestas yra būtent šioje valstybės dalyje, arti Latvijos sienos.

Nei viename Lietuvos mieste gruodžio mėnesį turistai nepamatys smarkių Sibiro šalnų; žiema šalyje yra itin minkšta su dažnais atitirpimas. Oro  Skuode temperatūra gruodžio mėnesį yra iš esmės aukšta; šalčiausiomis dienomis termometras vos vos nusileidžia žemiau nulio. Kaip ir daugelyje kitų regionų, drėgnumo lygis Skuode yra itin aukštas — apie 95%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: