Kodėl verta pirkti oro kondicionierių?  ()

Artėjant karštesnėms dienoms, pradedame galvoti, kaip vėsinsime biurą ar namus – šiam tikslui į pagalbą dažnai pasitelkiamas oro kondicionierius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visgi, priešingai nei ventiliatorius, toks įrenginys neretai pareikalauja kiek didesnių investicijų, o kartais – net ir sudėtingesnio montavimo, todėl svarstoma, ar iš tiesų verta jį įsigyti. Jei ir Jums kyla tokių abejonių, turėtumėte iš arčiau susipažinti su pagrindiniais oro kondicionierių teikiamais privalumais.

Geresnė oro kokybė

Šie įrenginiai padeda cirkuliuoti orui ir tuo pačiu jį filtruoja, pašalindami pagrindinius teršalus ir užtikrindami kur kas geresnę oro kokybę – jis tampa ir gaivesnis, ir švaresnis. Ženkliai sumažinamas dažniausiai patalpose sutinkamų alergenų kiekis, taigi pavyksta atsisveikinti su pelėsiu, dulkių erkutėmis ar žiedadulkėmis. Tai ypač aktualu tiems, kurie kenčia nuo alergijos ir astmos simptomų. Oro kondicionieriai ženkliai prisidės prie to, jog patalpose nebeliktų dirgiklių, dar labiau paskatinančių sveikatos problemas.

Be to, ženkliai sumažinsite ir dehidratacijos riziką: jei namuose gausiai prakaituojate, tikėtina, kad iš organizmo pasišalina ir nemaža dalis skysčių. Tačiau esant optimaliai patalpos temperatūrai, su tokiais rūpesčiais tikrai neteks susidurti.

Produktyvesnė aplinka

Tikriausiai esate pastebėję, jog karštomis dienomis susikaupti ir dirbti yra kur kas sunkiau – taip nutinka dėl to, jog kūnas išeikvoja daugiau energijos bandydamas atvėsti. Tačiau jei patalpoje bus oro kondicionierius, tiek komforto, tiek ir produktyvumo lygis bus kur kas aukštesnis. Jei anksčiau šis privalumas būdavo aktualus tik biuruose, tęsiantis pandemijai, verta pagalvoti apie galimybę patobulinti ir savo namų ofisą.

 

Tą patį būtų galima pasakyti ir apie sportą: karštomis dienomis prisiversti pajudėti yra gerokai sunkiau, tačiau jeigu namuose bus oro kondicionavimo sistema, apie šį argumentą teks pamiršti. Vėsesnėje, komfortiškoje aplinkoje net ir sudėtingesni pratimai bus atliekami paprasčiau – labai greitai tuo įsitikinsite.

Geresnis miegas

Kokybiškam poilsiui taip pat yra reikalinga komfortiška aplinka – šiuo atveju svarbu, kad kambaryje nebūtų nei per karšta, nei per šalta. Turėdami oro kondicionierių, šilumą galėsite labai patogiai reguliuoti patys, taigi tikėtina, kad miegas taip pat bus kur kas gilesnis. Jam netrukdys ir išorinis triukšmas, kuris dažniausiai yra girdimas tuomet, kai dėl vėsesnio oro nakčiai paliekame pravertus langus.

Papildomas saugumas

Galimybė palikti uždarytus langus užtikrina ne tik tylesnę aplinką, bet ir didesnį saugumą – tai ypač aktualu tuomet, jei ketinate išeiti iš namų, tačiau grįžę norite mėgautis gaiviu oru. Ne paslaptis, jog palikti atverti langai gali palengvinti darbą įsilaužti bandantiems ilgapirščiams, taigi galima teigti, jog oro kondicionieriai iš dalies prisideda ir prie didesnio Jūsų namų saugumo.

Elektronikos įrenginių ir baldų apsauga

 

Nors mes patys jaučiame, kada yra per karšta, to tikrai negalėtume pasakyti apie elektronikos įrenginius. Visgi, pernelyg didelė šiluma gali gerokai sutrumpinti jų tarnavimo trukmę ar paskatinti gedimus. Jei kambaryje ar biure yra daugiau tokių įrenginių, apie oro kondicionierių tikrai vertėtų pagalvoti. Didesnė šiluma gali turėti neigiamos įtakos ir Jūsų baldams – ypač tuomet, jei jie yra mediniai, odiniai ar pagaminti iš kitų, į pelėsį linkusių medžiagų. Sunku nesutikti, jog daug praktiškiau vieną kartą investuoti į oro kondicionierių, nei nuolat atnaujinti pažeistus baldus.

Akivaizdu, kad oro kondicionieriai iš tiesų gali pasiūlyti daugybę naudingų privalumų – jei norite mėgautis ne tik vėsesne, bet ir produktyvesne bei švaresne aplinka, apie tokią įrangą tikrai verta pagalvoti. Platų įvairių tipų kondicionierių pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: