Sportas vasarą: kaip išlikti motyvuotiems?  ()

Surasti motyvacijos sportui visuomet yra sudėtinga užduotis, tačiau šiltuoju sezonu, kuomet ne mažiau vilioja ir kitos pramogos, tai padaryti yra dar sudėtingiau. Visgi, jeigu norite išlaikyti dabartinę formą ar netgi atsikratyti kelių papildomų kilogramų, net ir vasarą tai padaryti tikrai yra įmanoma. Jei jaučiate, kad pradedate stokoti motyvacijos, ją susigrąžinti padės žemiau pateikti patarimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepersistenkite užsibrėždami tikslus

Vos tik pradėję sportuoti, daugelis pasižada sau tai daryti kuo ilgiau ir kuo dažniau – logiška, jog tuomet ganėtinai greitai pastebimas ir progresas, tačiau net ir jis ne visuomet padeda išlaikyti tokią motyvaciją. Organizmas nespės atsigauti, Jūs labai greitai pervargsite ir pradėsite ieškoti pasiteisinimų, kol galiausiai sporto nuspręsite atsisakyti. Tad verčiau pradėti nuo mažesnių tikslų – jei noras nedings, vėliau juos po truputį galėsite padidinti. Ši veikla turi teikti malonumą ir po truputį įsilieti į Jūsų kasdienę rutiną – tuomet jos mesti tikrai nesinorės.

Stebėkite savo pažangą

Niekas kitas tęsti pradėto darbo nemotyvuoja taip gerai, kaip aiškiai matomi rezultatai. Žinoma, nereikėtų tikėtis, kad vos tik pradėjus sportuoti, apimtys iš karto pradės ženkliai mažėti, todėl galite stebėti ne tik figūros pokyčius, bet ir savo pajėgumą. Jei bėgiojate, stenkitės po truputį didinti tempą ar atstumus, o jei daug vaikštote, pabandykite sekti nueinamus žingsnius.

Šiuo atveju ypač gali padėti išmanieji laikrodžiai moterims ir vyrams. Jie ne tik padės stebėti fizinius pasiekimus, bet ir seks Jūsų sveikatos būklę – stabilesnis širdies ritmas ar pagerėjusi miego kokybė taip pat gali tapti puikia motyvacija ir toliau nenustoti sportuoti. Tokie prietaisai dabar stebina savo funkcionalumu – spauskite čia, jei norite apžiūrėti populiariausius jų modelius.

Neteiskite savęs už nukrypimus

 

Taip, tikrai pasitaikys dienų, kuomet net ir suplanavus treniruotę, norėsis, o galbūt netgi teks jos atsisakyti. Tačiau tai – tikrai ne priežastis visiškai atsisakyti sporto. Šiuo atveju labai svarbu save nuteikti taip, jog pasitaikys ir sunkesnių dienų ar netgi savaičių – suprasdami tai, į bet kokias nesėkmes žiūrėsite kur kas paprasčiau. Tikėtina, kad nesiekiate profesionalaus sportininko karjeros, tad kartais tikrai galite sau leisti nedideles „nuodėmes“ – svarbiausia, jog tai netaptų naująja Jūsų kasdienybe.

Suraskite kompanijos

Kai pristinga motyvacijos sportuoti, pravartu paieškoti kompanijos, su kuria tai galėtumėte daryti kartu. Jei sutarsite treniruotės laiką, nenorėsite apvilti bičiulių, tad tikėtina, jog net ir labai tingėdami galiausiai prisiversite pajudėti. Tiesa, labai svarbu, kad nesistengtumėte lygiuotis į savo kompanionus. Visuomet atsiras žmonių, kurie vieną ar kitą pratimą gali atlikti geriau nei Jūs, tačiau treniruodamiesi turite susikoncentruoti tik į save ir į savo tikslus.

Rinkitės Jums patinkančias veiklas

 

Vasarą treniruotes sporto salėje galima kur kas dažniau iškeisti į aktyvią veiklą gryname ore – nauda bus labai panaši, o Jūs į savo rutiną įnešite šio to naujo. Galbūt nuspręsite išbandyti naują sporto šaką, pabėgiosite ar tiesiog dažniau išsiruošite iki tam tikros vietos nueiti pėsčiomis. Bet koks aktyvus judėjimas leis jaustis geriau ir motyvuos nepamiršti užsibrėžtų tikslų, o gal netgi padės atrasti ką nors naujo.

Nebijokite keisti režimo

Jei vasarą treniruotes dažniau perkeliate į lauką, turėkite omenyje, jog nepastovūs orai gali šiek tiek pakoreguoti Jūsų planus. Tačiau ir vėlgi – tai neturėtų tapti priežastimi treniruotės visiškai atsisakyti. Būkite tam pasiruošę iš anksto ir lietingomis dienomis atlikite mankštą namuose ar, pavyzdžiui, internete susiraskite motyvuojančių treniruočių įrašų. Karantino metu daugelis sporto salę perkėlė į namus, tad tokių idėjų tikrai neteks ilgai ieškoti.

Nepamirškite savęs apdovanoti

 

Tam, kad motyvacijos būtų dar daugiau, iš anksto reikėtų pagalvoti, kaip save apdovanosite. Tai gali būti tiek gardaus pyrago gabalėlis, papildoma diena, kai leidžiate sau valgyti viską, o galbūt – netgi naujas pirkinys, pavyzdžiui, funkcionalus depiliatorius (juos įsigysite Pigu.lt el. parduotuvėje). Pasirinkite tai, ko trokštate labiausiai ir prisiminkite pirmąjį patarimą – džiaugtis reikia net ir nedideliais pasiekimais.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, net ir vasaros sezonu sugebėsite siekti užsibrėžtų tikslų. Svarbiausia, kad sportas teiktų malonumą – tuomet juo užsiimti savaime norėsis kur kas dažniau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: