Populiariausi mitai apie kompiuterius ir jų komponentus  ()

Tikriausiai būtų sunku surasti namus ar tuo labiau – biurą, kuriame nebūtų naudojamas bent vienas kompiuteris – ši įranga jau tapo svarbia mūsų kasdienybės dalimi. Visgi, nors ir atrodo, kad ši technika mūsų gyvenime egzistuoja jau pakankamai ilgą laikotarpį, daugelis vis dar tiki informacija, kuri toli gražu neatitinka realybės. Išskyrėme mitus, kurie dažniausiai girdimi apie kompiuterius ir jų priedus – pasitikrinkite, ar patys iki šiol jais netikėjote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stacionarūs kompiuteriai yra praktiškai mirę

Šiais laikais stacionarūs kompiuteriai turi nemažai konkurentų – jais tampa ne tik nešiojami, bet ir planšetiniai jų modeliai ar netgi galingi išmanieji telefonai. Visgi, yra tam tikrų privalumų, kuriems prilygti vis dar sudėtinga: stacionarius kompiuterius lengva susikomplektuoti patiems, šią techniką pritaikant asmeniniams poreikiams, o galingi komponentai dažnu atveju yra kur kas pigesni nei nešiojamuose modeliuose. Tai ypač vertina kompiuterinės technikos entuziastai ir kokybiškų žaidimų mėgėjai – akivaizdu, kad su šiais prietaisais dar ilgai neatsisveikinsime.

Antivirusinė programa reikalinga ne visiems

Taip teigiantieji tokį faktą dažniausiai motyvuoja tuo, jog nesisiunčiant failų iš interneto ir nesilankant abejotinos reputacijos puslapiuose, neįmanoma „pasigauti“ virusų – tai reiškia, kad ir antivirusinė nėra reikalinga. Visgi, šiuo atveju reikėtų suprasti, jog internete visuomet egzistuoja tokia rizika – žinoma, saugojantis ją įmanoma sumažinti, tačiau norėdami visapusiškai saugaus naršymo, be antivirusinės programos tikrai neišsiversite.

Kuo daugiau procesorius turi branduolių, tuo sparčiau veikia kompiuteris

Atrodytų, jog šiuo atveju viskas itin paprasta – procesorius su aštuoniais branduoliais niekuomet negalės prilygti tam, kuris jų turi, pavyzdžiui, 16. Visgi, šiuo atveju reikėtų įvertinti kelis svarbius aspektus. Visų pirma – atsižvelgti į tai, kokiu taktiniu greičiu dirba atitinkamas procesorius. Kai kuriais atvejais 6 branduolių procesorius su 3GHz dažniu gali būti ne toks efektyvus kaip 4 branduolių procesorius su 4,5GHz dažniu.

Be to, svarbus ir konkrečios programos optimizavimas, kadangi ne visos jos yra pritaikytos keliems branduoliams – būtent tuomet aukštesnį taktinį dažnį turintis procesorius veikia geriau. Visgi, jeigu visi šie skaičiai ir sąvokos skamba ganėtinai sudėtingai, o kompiuterį naudojate tik elektroniniam paštui, naršymui internete ir lengviems žaidimams, Jums pakaks 4 branduolių procesoriaus su ne mažesniu nei 3GHz taktiniu dažniu. Šiuos komponentus įsigyti galite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę čia.

Didesnis RAM skaičius garantuoja kompiuterio našumą

 

Labai panaši situacija yra ir tuomet, kai kalbame apie operatyviąją RAM atmintį – nors gali pasirodyti, kad labai dideli jos kiekiai kompiuterio efektyvumą padidins iki netikėtų aukštumų, iš tiesų egzistuoja tam tikros „lubos“. Anksčiau standartu buvo laikoma 4GB atmintis, dabar ji padidėjo iki 8GB, o 16GB siūloma rinktis žaidėjams ar kitiems specifinių poreikių turintiems pirkėjams. Visgi, jeigu pasirinksite 32GB RAM atmintį ir ją pritaikysite kasdienėms užduotims, jų sparta išliks nepakitusi – dalies atminties Jūs paprasčiausiai nepanaudosite, tad nėra prasmės investuoti į brangesnius komponentus. 32GB RAM rekomenduojamas tais atvejais, kai reikia redaguoti 4K vaizdus, kurti žiniatinklius ar perteikti 3D turinį.

Nėra svarbu, kur stovės WiFi maršrutizatorius

 

Nors priežasčių, kodėl WiFi maršrutizatorius neužtikrina gero signalo, gali būti pačių įvairiausių, kartais problemų nebūtina ieškoti toli – užteks, jei pakeisite jo vietą. Geriausia šį prietaisą statyti arčiau centrinės namų vietos, o idealiu atveju – padėti jį ne ant grindų, o ant aukštesnio baldo. Nors tai gali pasirodyti kaip nedidelė smulkmena, netruksite įsitikinti, kad ir ji gali būti reikšminga.

Nešiojamiems kompiuteriams WEB kameros nėra reikalingos

 

Taip, nešiojami kompiuteriai dažniausiai jau turi integruotas kameras, tad norint dalyvauti vaizdo konferencijose ar susiskambinti su bičiuliais, papildomai šia detale rūpintis tikrai nereikia. Tačiau jei norisi aukštesnės kokybės ir geresnių galimybių, apie tokį pirkinį iš tiesų verta pagalvoti. Žinoma, funkcionalumas priklausys nuo konkrečios WEB kameros, tačiau jis dažnu atveju bus geresnis nei tos, kuri kompiuteryje jau yra integruota.

Nustoję tikėti šiais mitais, dar paprasčiau išsirinksite būtent Jūsų poreikiams pritaikytą kompiuterinę techniką, lengviau spręsite su ja kylančias problemas ir išvengsite papildomų nesklandumų. Juk kompiuteriai sukurti tam, kad palengvintų mūsų kasdienybę – pasinaudokite šiais privalumais!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: