Inovacijos atveriančios naujas duris verslo valdyme  ()

Dirbtinio intelekto sąvoka šiuo metu jau nebėra naujovė, ar negirdėta frazė. Daugelis supranta ar bent bando suprasti, jog tai yra ateities technologija, kuri jau dabar padeda daugelyje tiek privataus, tiek viešojo sektoriaus valdyme. Tačiau vis dar gali kilti klausimas, kaip dirbtinis intelektas ar kitos inovacijos gali padėti verslo valdyme? Kuom jis naudingas ir ar iš tikrųjų reikalingas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip dirbtinis intelektas pritaikomas verslo įmonėse?

Dirbtinis intelektas jau dabar plačiai naudojamas ir pritaikomas verslo valdymo sistemose, įskaitant automatikos valdymą ar duomenų analizę. Visose pramonės šakose dirbtinio intelekto sritys supaprastina operacijas ir pagerina efektyvumą, sumažina žmogiškųjų klaidų kiekį.

Automatizavimas palengvina pasikartojančias ar net pavojingas užduotis, ypač jei reikia fizinės jėgos. Duomenų analizė teikia įmonėms įžvalgas, naudoja istorinius duomenis, pateikia galimus scenarijus ir veiksmų sekas, padeda priimti tinkamiausią sprendimą verslo valdyme. Duomenų skaidrumas ir saugumas yra dar viena sritis, kurioje dirbtinis intelektas tobulėja, užtikrindamas informacijos surinkimą, jos saugojimą, klaidų atpažinimą.

Dirbtinis intelektas ir mašininis mokymasis sprendžiant kasdienes užduotis versle

Dauguma žmonių, dirbančių su dokumentais, laiškais, skambučiais, užsakymais, kroviniais, pervežimais ar tiesiog užduočių valdymu dažnai susiduria su tokiomis problemomis kaip išeikvota energija atliekant pasikartojančias užduotis, nepaliekant laiko problemų sprendimams ar sprendimų priėmimui. Šioje vietoje dirbtinis intelektas ar mašininis mokymasis padeda jiems pasirūpinti kasdienėmis užduotimis. Žmonės daro klaidas, tačiau dirbtinio intelekto sprendimų integravimas leidžia įmonėms analizuoti duomenis ir rūšiuoti juos remiantis nustatytomis taisyklėmis ar gairėmis. Žmonės sugeba kurti sistemas, bet kai reikia aiškinti ar suprasti didesnį duomenų kiekį, jiems tai padaryti yra sunkiau, būtent todėl dirbtinis intelektas yra vienas iš geriausių stiprių pagalbininkų versle.

Darbus palengvina sprendimų automatizavimas

Dirbtinis intelektas vaidina svarbų vaidmenį automatizuojant ir tobulinant ryšių su klientais valdymą (CRM) bei pagrindinių verslo valdymo funkcijų tobulinimą. Paprastai įmonės remiasi CRM valdydamos komandas ir darbuotojus, kad išvengtų mikrovaldymo. Dirbtinio intelekto įtraukimas į verslo valdymo sistemas padeda įmonėms reguliariai atnaujinti atitinkamas funkcijas, atmetant bet kokį žmogaus įsikišimą. Ši funkcija atnaujina reikiamą informaciją, užtikrindama, kad viskas išliktų racionalu ir kontroliuojama. Įmonės, kurios turi didelius kiekius informacijos, gali žymiai pagerinti klientų aptarnavimo kokybę, pagreitinti užsakymų valdymą, sistemose naudojant dirbtinį intelektą.

 

Programinės įrangos sprendimų tiekėjai visame pasaulyje naudoja dirbtinį intelektą, duomenų mokslą, verslo analitiką, kad galėtų priimti geresnius sprendimus. Pavyzdžiui, „Terra IT” įvairiuose projektuose dirbtinį intelektą panaudojo siekdama pasiūlyti klientams įžvalgų ir suteikti sistemoms galimybę automatiškai atnaujinti, išspręsti problemas, pasiūlyti tinkamiausius sprendimus. Šie dirbtinio intelekto metodai buvo naudingi jų klientams ne tik tobulinant jų produktų asortimentą, bet ir tobulinant paslaugas savo klientams.

 

Ateitis neabejotinai žengia link automatikos ir dirbtinio intelekto tobulinimo. Dirbtinis intelektas bus varomoji jėga, pašalinanti žmogiškųjų klaidų faktorių iš verslo operacijų. Suasmeninimo metodai taps pakankamai galingi, kad būtų galima tiksliai numatyti klientų poreikius. Tikimasi, kad klientų aptarnavimo pokalbių robotai perims ir teiks pagalbą visą parą, be to, leis anksčiau laiko strateguoti bet kokį galimą rezultatą. Platus ir sudėtingas duomenų rinkinys verslo valdymo sistemose jau analizuojamas per kelias minutes ar net sekundes, o naudingas įžvalgas galima lengviau išsiaiškinti ir priimti tinkamus sprendimus. Dirbtinis intelektas jau pakeitė verslo kelią ir dar labiau paspartins veiklą naujoviškesniais būdais, kurie ilgainiui bus naudingi verslininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: