Populiariausios žaliuzių rūšys, kokias pasirinkti?  ()

Užuolaidos renka dulkes, o gal vargina jų priežiūra – vienų negalima plauti skalbimo mašinoje, kitų traukiasi audinys? Visa tai galite paprasčiausiai užmiršti, jeigu pasirinksite žaliuzes savo langams!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi apie žaliuzes taip pat sklando nemažai mitų, pavyzdžiui, kad jos labiau tinka biurui, ne namams, pabandykime pažvelgti realiai. Iš tiesų žaliuzės šiandien yra vienas optimaliausių ir praktiškiausių pasirinkimų. Jos gali būti skirtingų tipų, audinių bei spalvų, išsiskiria funkcionaliu ir minimalistiniu dizainu.

Žaliuzių tipai ir rūšys

Rinkoje siūloma net keletas skirtingų rūšių vidaus – horizontalios, vertikalios, tekstilinės, plisuotos ir medinės žaliuzės, bei fasado, apsauginės lauko žaliuzės arba fasadinės lamelės. Iš esmės atlieka visos žaliuzės diena naktis funkciją, kadangi jas galima bet kuriuo metu atverti ir užverti.

Medinės žaliuzės šiuo metu įgauna itin didelį populiarumą. Jos puikiai tinka tiek skandinaviško, tiek modernaus stiliaus namuose. Jas taip pat jas renkasi tie, kurie rūpinasi gamta ir teikia pirmenybę natūralumui. 

Iš esmės visos horizontalios žaliuzės yra vienas iš populiariausių pasirinkimų, jos gali būti plastikinės, aliuminės arba tekstilinės. Pastarosios taip pat itin pamėgtos dėl audinių pasirinkimo įvairovės. Šios tekstilinės žaliuzės taip pat išsiskiria patrauklia savo išvaizda, jomis galima pagyvinti ir suteikti žavesio bet kokiam namų interjerui.

Tuo tarpu aliuminės žaliuzės yra atsparios UV spindulių poveikiui ir puikiai juos sulaiko, todėl pietiniams namų langams – tiesiog idealus pasirinkimas. Šios žaliuzės yra itin lengvai prižiūrimos, galima rinktis iš įvairių spalvų.

 

Plisuotos žaliuzės – tai gana naujas, bet taip pat daugelio labai pamėgtas pasirinkimas. Jas labai dažnai renkasi tie, kurie ieško tarpinio sprendimo tarp užuolaidų ir roletų. Platus plisuotų žaliuzių audinių asortimentas leidžia sukurti jaukią ir modernią aplinką bet kuriame kambaryje.

Šių žaliuzių pagrindinis skirtumas ir išskirtinumas yra tai, kad jose nėra jokių vizualiai matomų virvučių ar skylučių. Visa tai yra sumontuota žaliuzės viduje ir tik dar labiau padidina jų praktiškumą ir funkcionalumą. Jos puikiai pritaikomos nestandartinės formos langams ir stoglangiams, nepriklausomai ar jie yra apvalūs, trikampiai ar keturkampiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: