Į ką atkreipti dėmesį renkantis vandens šildytuvą?  ()

Vandens šildytuvo paiešką verta pradėti nuo to, kur planuojate įdiegti tokį įrenginį. Naudojimui namuose, jei gyvenate daugiabutyje, jums tinka elektrinis šildytuvas. Jei planuojate įsigyti įrenginį nuosavam namui ar vasarnamiui, labiau tiks dujiniai arba kombinuoti šildytuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš eidami į parduotuvę ar ieškodami įrenginio internete, turėtumėte aiškiai žinoti svarbiausius tinkamo pasirinkimo parametrus.

  • Energijos tipas. Buitiniai vandens šildytuvai veikia elektra arba dujomis, taip pat gali būti kombinuoti.
  • Garsumas. Turite įvertinti, kiek žmonių gyvena bute ar name ir kaip dažnai bus naudojamas vandens šildytuvas. 1-2 žmonių šeimai pakaks nedidelio katilo, o didelei šeimai geriau atkreipti dėmesį į 100 ar daugiau litrų boilerį.
  • Montavimas. Katilo naudojimo komforto lygis priklauso nuo montavimo tipo. Galima įsigyti katilą, kuris yra pastatytas vertikaliai, horizontaliai, kabinamas ant sienos, priklausomai nuo laisvos patalpos vietos.
  • Danga. Ji turi įtakos vandens šildytuvo patvarumui, vandens šildymo greičiui ir vartotojo nustatytos temperatūros palaikymo trukmei. Atsižvelgiant į būsimo vartotojo asmeninius poreikius, šiuolaikiniai vandens šildytuvai gali turėti daugybę pažangių priedų, tokių kaip savidiagnostika, taip pat informuoti savininką apie  gedimus per įrenginio ekraną arba naudojant programa išmaniajame telefone.

Pagal šildymo metodą šildytuvai skirstomi į:

  • kaupiamuosius;

 

Kaupiamąjį vandens šildytuvą lengva naudoti. Taigi, rezervuare visada yra karšto vandens. Veikimo principas yra toks: vanduo patenka į baką, ten jis įkaista iki nustatytos temperatūros, o prietaisas išsijungia.

  • momentinius.

Momentinis vandens šildytuvas veikia kitu principu. Tokie modeliai visiškai neturi bako, o vandens srautas įkaista beveik akimirksniu ir be apribojimų. Didžiausias privalumas yra kompaktiškumas. Net ir mažoje patalpoje galite be problemų sumontuoti momentinį vandens šildytuvą.

Pagal valdymo tipą prietaisai skirstomi į:

  •  

    mechaninius;

Mechaninis valdymas turi įprastus mygtukus ir jungiklius. Žinoma, tokių modelių kaina yra mažesnė nei kitų tipų.

  • elektroninius;

Elektroninis valdymas užtikrina prietaiso energijos vartojimo efektyvumą. Įmontuotas elektrinis blokas automatiškai nustato įleidžiamo vandens temperatūrą ir konvertuoja ją į nustatytą. Todėl vandens šildytuvas šildo be nereikalingų išteklių ir išlaidų.

  • jutiklinius

Jutiklinis valdymas yra moderniausias. Sistemą galima valdyti naudojant jutiklinį skydelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: