SOS vaikų kaimui – LG dovanos  (0)

Artėjant Kalėdoms Vilniuje įsikūręs SOS vaikų kaimas sulauks dovanų iš „LG Electronics“ (LG). Kompanija padovanos 15 šaldytuvų ir vieną namų kino sistemą. „Siekdami būti socialiai atsakingi visuomenės nariai, nusprendėme pagelbėti likimo nuskriaustiems vaikams ir praktiškomis dovanomis pagerinti jų buitį“, – sako LG vartotojiškų gaminių rinkodaros vadovė Baltijos šalyse Erika Moskvina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Be galo džiaugiamės mūsų SOS vaikų kaimui parodytu dėmesiu – ši „LG Electronics“ dovana svarbi ne tik materialine, bet ir moraline prasme. Tai rodo, kad esame ne vieni, kad prie mūsų misijos prisideda vis daugiau žmonių ir įmonių, tikinčių, kad laimingi vaikai – sveikos ir subrendusios visuomenės požymis“, - tvirtina Nevalstybinių vaikų globos namų „Vilniaus SOS vaikų kaimas“ direktorius Dainius Miežys.

SOS vaikų kaimų misija Lietuvoje – dirbti, kad visi mūsų šalies vaikai galėtų užaugti rūpestingoje šeimoje: kad socialinės rizikos šeimų vaikai savo biologinėse šeimose augtų saugūs, aprūpinti, mylimi, laimingi, o tikrųjų tėvų globos netekę vaikai surastų mamą, broliukus, sesutes ir jaukius namus SOS vaikų kaime. SOS vaikų kaimai – nepriklausoma nevyriausybinė socialinės plėtros organizacija. Ji dirba vadovaudamasi Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencija viso pasaulio šalyse ir bendruomenėse, kur jos misija gali būti naudinga.

Vilniaus SOS vaikų kaimas Ozo gatvėje buvo pastatytas 1995 metais. Dvylikoje šeimyninių namų čia auga apie 70 vaikų. SOS vaikų kaime puoselėjami natūralūs šeimos ryšiai – vaikai gyvena šeimose kartu su SOS mamomis, kurios rūpinasi jų auklėjimu, ugdymu, tvarko namų ūkį. Pirmąjį SOS vaikų kaimą įkūrė gydytojas Hermanas Gmaineris (Hermann Gmeiner) 1949 M. Austrijoje, sukurdamas iš esmės naują vaikų namų modelį, kuris remiasi šeimos globa ir keturiais svarbiausiais principais: kiekvienas vaikas yra šeimos narys, auga mylimas, gerbiamas ir saugus.Šiandien visame pasaulyje veikia daugiau kaip 450 SOS vaikų, virš 360 SOS jaunimo namų, 230 SOS vaikų darželių. 400 socialinių centrų, o bendras visų SOS vaikų kaimų misiją vykdančių institucijų skaičius siekia beveik du tūkstančius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: