Naujasis „Ford” C segmento modelis pristatomas Detroite  (0)

Šiandien Šiaurės Amerikos tarptautinėje automobilių parodoje pristatomas būsimos kartos „Ford Focus”. Naujojo „Ford Focus“ premjera yra itin svarbi „Ford“ kompanijai, nes tai pirmasis modelis nuo pat pradžios kurtas remiantis globalia „ONE Ford“ strategija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ant naujos C segmento platformos numatyta sukurti iki 10 naujų modelių. Naujoji platforma pakeis tris dabartines ir iki 2012 metų ant jos bus pagaminama daugiau nei po 2 milijonus automobilių kasmet. Dėka masto ekonomijos tai leis „Ford” C modelių klientams visame pasaulyje siūlyti tokias technologijas ir savybes, kurios įprastai naudojamos tik „premium” klasės automobiliuose. „Ford” gamyklos sparčiai plečiamos ir atnaujinamos. Kompanija jau patvirtino, kad produktai, sukurti ant naujosios C platformos, bus gaminami JAV, Vokietijoje, Ispanijoje, Rusijoje ir Kinijoje. Naujojo „Ford Focus” gamyba bus pradėta 2010 m. pabaigoje Europoje bei Šiaurės Amerikoje. Naujasis modelis pardavimo salonus turėtų pasiekti 2011 metų pirmoje pusėje, o 2012 m. bus pradėta gamyba ir Azijoje bei Afrikoje, kur šiuo metu naujos gamyklos yra atnaujinamos, o Kinijos gamykla ruošiama naujos kartos produktams gaminti. Projektuojant naująjį „Ford Focus“, buvo siekiama, kad pagrindinės dizaino, važiavimo ir techninės savybės atitiktų visų pasaulio regionų klientų poreikius. „Ford“ globali vizija yra gaminti automobilius, kurių klientai trokšta ir yra atpažįstami dėka unikalios „Ford“ išvaizdos, pojūčio ir garso. Pagrindinis „Ford“ produktų DNR išskirtinumas yra automobilio važiavimo, patogumo, salono kokybės ir funkcionalumo savybės.

Naujojo „Ford Focus” dizainas kurtas Mekenich dizaino centre netoli Kiolno, Vokietijoje. Pasak dizaino vadovo Martin Smith, naujasis modelis įkūnija naujausią „Ford” kinetinio dizaino evoliuciją ir tęsia naujosios „Ford Fiesta“, „Ford C-MAX“ ir „Ford Grand C-MAX“ tradicijas.

Naujasis „Ford Focus” sukurtas taip, kad atitiktų augančio C segmento klientų visame pasaulyje lūkesčius. Vienas iš keturių pasaulyje parduodamų automobilių yra C segmento automobilis. Tai kertinis Europos rinkos segmentas, labai svarbus Azijoje ir stipriai augantis Amerikoje:

•    2004 m. Jungtinėse Valstijose B ir C segmentai kartu augo 14%, o  2009 m. - 21%. „Ford” analitikų manymu,  per artimiausius penkis metus C segmentas gali sudaryti 25% JAV rinkos.

•    Europoje C segmento automobiliai užima net 30% rinkos.

•    C segmentas sudaro maždaug 25% Azijos ir Afrikos automobilių pardavimų.

Esminė „ONE Ford” strategijos dalis yra kurti produktus, atitinkančius klientų visame pasaulyje lūkesčius. „Ford Motor Company”, vadovaujama  prezidento Alan Mulally, įgyvendina „ONE Ford“ strategiją ir turi aiškią viziją maksimaliai padidinti „Ford” produktų plėtrą bei populiarumą.

Europos rinkai skirtos naujosios „Ford Focus” modelių kartos premjera įvyks Ženevos automobilių parodoje 2010 m. kovo mėn. Preliminari premjeros Lietuvoje data ir techniniai automobilio duomenys bus paskelbti vėliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: